Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Çocuk İsteyen Kadınlar Dikkat! Bilim İnsanları, Erkekte Bakmanız Gereken İlk Bölgeyi Açıkladı...

Araştırmacılar, bir erkeğin çocuklarına karşı ne kadar koruyucu veya şefkatli olacağına dair algımızın trapezius kasının boyutundan etkilendiğini buldu. Araştırma için ABD'deki Arkansas Üniversitesi'nden Dr. Brown ve ekibi, 305 kişiden aynı adamın bilgisayarda oluşturulmuş dört resmine bakmalarını istedi. Adamın trapeziusu daha büyük olduğunda, ortalama olarak çocukları için daha iyi bir koruyucu olduğu değerlendirildi. Dr Brown, bir adamın boynunu, onun fiziksel gücünü belirlemenin etkili bir yolu olarak kullanacak şekilde evrimleştiğimizi söyledi. Atalarımız için birisinin güçlü olup olmadığını hızlı bir şekilde bilmek önemliydi, böylece bize zarar verme potansiyelleri nedeniyle onlardan kaçınıp kaçınmayacağımıza karar verebildik. Bu konuda boyun, yüzden daha güvenilir.

Yayın Tarihi: 11.09.2023 14:31
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Çocuk İsteyen Kadınlar Dikkat! Bilim İnsanları, Erkekte Bakmanız Gereken İlk Bölgeyi Açıkladı...

Çocuk İsteyen Kadınlar Dikkat! Bilim İnsanları, Erkekte Bakmanız Gereken İlk Bölgeyi Açıkladı...

İnsanlar bir kitabı asla kapağına göre yargılamamanız gerektiğini söyler. Peki bir erkeğin babalık becerilerini... boynuna göre yargılamaya ne dersiniz? Araştırmacılar, bir erkeğin çocuklarına karşı ne kadar koruyucu veya şefkatli olacağına dair algımızın trapezius kasının boyutundan etkilendiğini buldu.

Bu, boynun tabanından başlayan, omuzların üzerinden geçen ve sırtın ortasına kadar uzanan kastır. Araştırmanın ortak yazarı Dr Mitch Brown, 'Hem boyna bağlı hem de yüz yüze etkileşimde görülebilen kaslardan bahsediyoruz' dedi.

Araştırma için ABD'deki Arkansas Üniversitesi'nden Dr. Brown ve ekibi, 305 kişiden aynı adamın bilgisayarda oluşturulmuş dört resmine bakmalarını istedi. Adamın görüntülerde farklı boyutlarda boyun kasları vardı ama geri kalan her şey aynıydı.

Erkeklerden ve kadınlardan, resimlerdeki erkeği, yavruları koruma ve beslemede ne kadar etkili olabileceği de dahil olmak üzere çeşitli niteliklere göre derecelendirmeleri istendi.

Görüntüler rastgele sırayla görüntülendi ve katılımcılara, çalışmanın amacını anlamalarını önlemek için farklı kişilerin kaç fotoğrafını görüntüleyecekleri önceden söylenmedi.

Adamın trapeziusu daha büyük olduğunda, ortalama olarak çocukları için daha iyi bir koruyucu olduğu değerlendirildi.

Dr Brown, bir adamın boynunu, onun fiziksel gücünü belirlemenin etkili bir yolu olarak kullanacak şekilde evrimleştiğimizi söyledi.

Atalarımız için birisinin güçlü olup olmadığını hızlı bir şekilde bilmek önemliydi, böylece bize zarar verme potansiyelleri nedeniyle onlardan kaçınıp kaçınmayacağımıza karar verebildik. Bu konuda boyun, yüzden daha güvenilir.