Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Citi Bankası'ndan Sarsıcı Dolar Tahmini: 30 TL'yi Görecek miyiz?

Citi Bankası stratejistleri Luis E Costa ve Bhumika Gupta, TCMB faiz artırım kararı sonrası dolar/TL pozisyonuna geri döndüklerini açıkladı. Banka, 30 TL hedefi ve 22 zarar kes seviyeleriyle 3 aylık forward dolar/TL alımı önerdi. Korumalı Mevduat Sistemi'nin etkisiyle dolara olan talebin arttığı belirtilen açıklamada, doların değerinin 30 TL olacağı tahmininde bulunuldu.

Yayın Tarihi: 22.06.2023 23:21
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Citi Bankası'ndan Sarsıcı Dolar Tahmini: 30 TL'yi Görecek miyiz?

Citi Bankası'ndan Dolar Tahmini

Citi stratejistleri Luis E Costa Ve Bhumika Gupta, TCMB faiz artırım kararı sonrası yayımladıkları notta “Model portföyümüzde uzun Dolar/TL pozisyonuna geri dönüyoruz” ifadelerini kullandı. Kurum 30 hedefi ve 22 zarar kes seviyeleriyle 3 aylık forward dolar/TL alımı önerdi. Stratejistler, dolar talebini artırabilecek KKM’nin kısmi olarak kaldırılması gibi potansiyel adımların atılmasını öngörüyor. Citi stratejistleri, tavsiyelerine yönelik riskin ekonominin daha yüksek dolar/TL ve faiz şokuna tepki vermesiyle birlikte regülatörlerin statükoya geri dönüşü olduğunu bildirdi.

Citi Bankası: Dolar TL'de Pozisyon Değişmedi

Amerika'nın en büyük bankalarından biri olan Citibank, Türkiye'ye yapılan yatırımlarla dikkat çekiyor. Banka, bugün açıklanan faiz kararının ardından doların TL karşısındaki durumunu revize etti. Faiz artışından sonra doların değeri stabil kalmış durumda.

Kur Korumalu Mevduat Sistemi ve Beklentiler

Citibank'ın önde gelen stratejistleri Luis E Costa ve Bhumika Gupta imzasıyla yayınlanan son dakika açıklamasında, doları baskılamak amacıyla hayata geçirilen Kur Korumalu Mevduat sistemi hakkında bilgilendirme yapıldı. Ayrıca, bu sistemin etkisiyle dolara olan talebin arttığı ve KKM hesaplarının kısmen kaldırılabileceği ve bu yönde somut adımlar atılabileceği belirtildi.

Dolar Tahmini: Citi'den Son Dakika Açıklaması

Son dakika haberlerine göre, Citi bankası dolar kuruna ilişkin yeni bir tahminde bulundu. Citi'nin açıklamasına göre doların değeri 30 TL olacak.

Güncel Dolar Kuru

Bugün yapılan 650 baz puanlık faiz artırımının ardından dolar kuru hızlı bir şekilde yükselişe geçti. Dolar kurunun, faiz kararından sonra 1 TL'den fazla değer kazanarak 24.65 TL seviyesine ulaştığı verilerle doğrulandı.