Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Cinsel İlişkide Duygusal Bağ, Orgazm ve Kimya En Önemli Faktörler

Missouri Eyalet Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre, insanlar için harika bir cinsel ilişki için duygusal bağ, orgazm ve kimya en önemli faktörlerdir. Araştırmaya katılanların çoğu, duygusal bağın cinsel ilişkide zevki artırdığını belirtti. Orgazm da önemli bir öncelik olarak ortaya çıktı. Kimya ise kusursuz cinsellik için önemli kabul edildi.

Yayın Tarihi: 26.07.2023 17:05
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Cinsel İlişkide Duygusal Bağ, Orgazm ve Kimya En Önemli Faktörler

Missouri Eyalet Üniversitesi'ne bağlı çalışan bilim insanları, yaşları 18 ila 69 arasında değişen 80 katılımcıya, tutkulu bir cinsel ilişkide en önem verdikleri şeyi sordu.

Katılımcıların büyük bir kısmı cinsel ilişkide kurulan duygusal bağın, zevki iki katına çıkardığına dair geri dönüşlerde bulundu.

78 katılımcının 60'a yakını, yalnızca şehvetin yer aldığı duygusuz birliktelikten keyif almadıklarını söyledi.

20 kişi orgazma ihtiyaç duymadan da cinsel ilişkiyi sonlandırabildiğini belirtirken, 49 kişi ise orgazmın kendileri için oldukça önemli olduğunu dile getirdi.

Katılımcılar, cinsel ilişkide önemli olan bir diğer unsurun da şeffaflık olduğunu savundu.

Bir katılımcı, ''Sizin için harika olan bir deneyim, partneriniz için berbat olabilir, bu nedenle kesinlikle sözlü iletişim kurmak gerekiyor. Cinsel ihtiyaçlarımız ve beklentilerimiz hakkında ne kadar açık konuşursak, deneyimlerimizin beklentilerimizi karşılama olasılığı da o kadar artar'' dedi.

2016 ve 2018 yılları arasında toplanan verilerde de birçok kişi, duygusal bağın cinsel ilişkinin kalitesini arttırdığını ifade etmişti.

Çok az sayıda katılımcı ise cinsel beraberliği başlatmak için duygusal bir iletişime ihtiyaç duymadıklarını söyledi.

Araştırmanın sonucunda kusursuz cinsel ilişki için olmazsa olmaz olan 3 şeyin duygusal bağ, orgazm ve kimya olduğu ortaya çıktı.

52 katılımcının yanıtında yer alan duygusal bağ; kimya ve orgazm faktörlerini geride bıraktı.

49 katılımcı ise harika bir birliktelik için orgazmın en önemli şey olduğunu söyledi.

Ancak orgazmı önemseyen kadınların çoğunun cinsel deneyim sayısının az olması dikkat çekti.

36 katılımcı, 'iki kişi arasındaki kıvılcım' olarak tanımladıkları kimya kavramının ise kusursuz cinsellik için en önemli faktör olduğunu savundu.

Cinsel birliktelik sonrası beraber duş almak, aranızdaki bağı daha sağlam bir hale getirecektir.

Cinsel ilişki sonrası yataktan hemen çıkmayın. Birbirinize sımsıkı sarılın ve içinizden gelen sevgi sözcüklerini ona söylemekten çekinmeyin. Sarılırken birbirinizin gözlerine uzun uzun bakın. Bazen birini çok sevdiğimizi fark ettiğimizde mutluluktan gözlerimiz dolabilir. Bazen ise başımıza gelen bu güzel şeyin yüzümüzde tebessüm oluşturmasına engel olamayız. Duygularınızı bastırmayın, bırakın partneriniz yüzünüzden bütün duygularınızı okusun. Cinsel ilişki sona erdikten sonra birbirinizle yaşadığınız tutkulu deneyim üzerine konuşun. Partnerinizin nelerden hoşlandığını ya da hoşlanmadığını öğrenin. Birkaç dakika önce yaşadığınız şehvet dolu dakikalarda hangi duyguları hissettiğinizi ve onun sizi ne kadar mutlu ettiğini anlatın. Bu sohbet, bir sonraki cinsel deneyiminizde size yol gösterici olacak ve birbirinizi tanımanıza yardımcı olacaktır. Cinsel ilişkiden sonra yorgun olmanız gayet olağan bir durumdur. Enerjinizi toplamak için sevdiğiniz yemekler ya da atıştırmalıkları yatağa taşıyabilirsiniz.