Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Çinli Otomobil Üreticisi Changan, Türkiye'ye Giriş Yapıyor

Çinli otomobil üreticisi Changan, Türkiye pazarına en ucuz modeli Alsvin ile giriş yapacak. Alsvin, Egea formatında bir sedan model olup, teknolojik donanımıyla dikkat çekiyor. İlk etapta sadece benzinli motor seçeneğiyle satışa sunulacak olan otomobilin fiyatı 290 bin TL olacak.

Yayın Tarihi: 10.09.2023 08:23
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Çinli Otomobil Üreticisi Changan, Türkiye'ye Giriş Yapıyor

Türkiye, Çinli otomobil üreticilerinin dikkatini çekmeye devam ediyor.

Son dönemde ülkemizdeki Çinli otomobil üreticisi sayısı önemli oranda arttı. Bunlardan sonuncusu ise Changan olacak. Dev firma Türkiye’ye en ucuz modeli Alsvin ile giriş yapacak.

Changan hali hazırda Çin’in en büyük otomobil üreticilerinin başında geliyor.

Asya pazarında zirveye oynayan Changan, artık Türkiye’de de zirve için mücadele edecek. Bunun en önemli göstergesi ise Alsvin modelinin sadece 290 bin TL’ye satışa sunulacak olması.

Alsvin nasıl bir model?

Aslına bakılırsa Alsvin’in Egea formatında bir model olduğunu söyleyebiliriz. Sedan yapıda gelen otomobilin ölçüleri de Egea ile benzer formlarda. Yani arada önemli bir fark bulunmuyor.

İç donanım ve motor seçenekleri

İç donanıma baktığımızda, teknoloji açısından gayet zengin olduğunu görüyoruz. Öyle ki en boş modelinde bile multimedya ekranı yer alıyor. Alsvin ilk etapta sadece benzinli motor seçeneği ile Türkiye’de satışa çıkacak.

Changan'ın Türkiye pazarı için stratejisi

Changan’ın Türkiye pazarı için çok hevesli olduğu ve sağlam bir giriş yapmak için otomobil fiyatlarını ilk etapta düşük tutacağı sızdırılan bilgiler arasında. Zaten sızdırılan fiyat etiketini TL’ye çevirip vergileri eklediğimizde karşımıza 290 bin TL gibi günümüz şartlarında oldukça uygun bir etiket çıkıyor.

Sonuç

Kısaca özetlememiz gerekirse bu otomobil, bu fiyatıyla Türkiye’de yok satar diyebiliriz. Tabi ki yine de bekleyip göreceğiz.