Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Çinli Gayrimenkul Şirketi Country Garden Borç Ödemelerini Uzatmak İçin Onay Aldı

Çinli gayrimenkul şirketi Country Garden, borç ödemelerini uzatmak için alacaklılarından onay aldı. Şirket, likidite kriziyle mücadele eden emlak sektöründe büyük bir rahatlama sağladı. Country Garden'ın temerrüdü, Çin ekonomisinin toparlanma ihtimalini geciktirebileceği belirtiliyor.

Yayın Tarihi: 04.09.2023 11:02
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Çinli Gayrimenkul Şirketi Country Garden Borç Ödemelerini Uzatmak İçin Onay Aldı

Hong Kong Hang Seng Çin Şirketleri Endeksi yükselişte

Hong Kong Hang Seng Çin Şirketleri Endeksi bu sabah yüzde 3,6’ya kadar yükseliş kaydederken Longfor ve China Resources Land gibi gayrimenkul şirketleri ralliyi sürükledi. Bloomberg Intelligence’ın Çinli gayrimenkul geliştiricilerini takip eden hisse endeksi ise yüzde 8’den fazla yükseldi.

Country Garden borç ödemelerini uzatmak için onay aldı

Borçları nedeniyle hayatta kalma mücadelesi veren Çin’in en büyük gayrimenkul geliştirme şirketi Country Garden, 3,9 milyar yuan (540 milyon dolar) tutarındaki tahvilinin vadesini uzatmak için alacaklılarından onay istedi. Kaynaklara ve Reuters tarafından görülen bir belgeye göre Country Garden, alacaklılarından tahvil ödemelerini uzatmak için onay aldı. Tahvil sahipleriyle paylaşılan resmi bir belgeye göre, Country Garden’ın alacaklılarının yüzde 56,08’i bu talebi onayladı.

Country Garden'ın zor durumda olduğu belirtiliyor

Country Garden, ülkenin emlak sektörünü etkileyen likidite krizinden kurtulmaya çalışırken yılın ilk yarısında 6,7 milyar dolar rekor zarar açıkladı. Şirketin söz konusu borcunu üç yıl içinde taksitler halinde ödeyebileceği anlamına gelen bu gelişme, hem zor durumdaki şirket için hem de krizden etkilenen emlak sektörü için büyük bir rahatlama oldu.

Çin emlak sektörü krizde

Çin emlak sektörü, 2021'den beri likidite kriziyle mücadele ediyor. Country Garden'ın temerrüdü, emlak krizini daha da kötüleştirebileceği ve Çin ekonomisinin toparlanma ihtimalini geciktirebileceği belirtiliyor.