Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ciner Glass, Galler'de Cam Şişe Fabrikası Açacak

Ciner Glass, Galler'in Blaenau Gwent kentinde yaklaşık 400 milyon sterlinlik bir yatırımla cam şişe üretimi fabrikası açacak. Ayrıca, Ciner Grubu Türkiye'deki yatırımlarına da devam ediyor. Galler'deki fabrika projesinde ise inşaat maliyetleri nedeniyle plan değişikliği yapıldı. Projenin planlama temsilciliği, gelecekteki esneklik için tasarım incelemesi yapılması talimatını verdi. Yeni planlamaya göre, bazı yapıların alanı ve yüksekliği azaltılacak. Ayrıca, Ciner Glass, Galler'deki rugby takımı Ebbw Vale RFC ile sponsorluk anlaşması imzaladı.

Yayın Tarihi: 24.10.2023 17:54
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Ciner Glass, Galler'de Cam Şişe Fabrikası Açacak

Odatv Özel

Galler’in Blaenau Gwent kentinde yaklaşık 400 milyon sterlinlik bir yatırımla cam şişe üretimi fabrikası açacak olan Ciner Glass, 14 Kasım’da da Belçika’da Şişe Fabrikası Temel atma töreni yapılacak.

Ciner’in Galler’deki kentte kuracağı tesis 600 kişiye istihdam sağlamayı planlıyor. Ancak kente tek destek bu değil. Kentin rugby takımı Ebbw Vale RFC ile stadyum isim hakları anlaşması imzaladı. 3 yıl boyunca premier ligdeki takım için forma sponsorluğunu da üstlenen Türk şirketinin bu anlaşmasını Ciner Grubu Yönetim Kurulu Üyesi, Ciner Glass ve Ciner Medya Yönetim Kurulu Başkanı Didem Ciner imzalamıştı.

Öte yandan Ciner Grup, Türkiye’de de yatırımlarına devam ediyor. Grubun Kazan Soda’ya yapmaya hazırlandığı 10 milyar TL’yi bulan ek yatırımı da izin aşamasında.

Gökmenn Mert Kural'ın Haberi

Türkiye'nin en önemli şirketlerinden Ciner Grubu, Britanya Adası'na yapacağı yatırımda yeni bir düzenleme kararı aldı. Turgay Ciner'in yönettiği şirket, Galler'in güneydoğusunda yer alan Blaenau Gwent kentinde kuracağı fabrika için çalışmalarını yeniden gözden geçirme kararı aldı. 390 milyon sterlin (13.5 milyar TL) bedelle kurulacak olan cam şişe üretim fabrikası için çalışma başlatan Ciner, planı inşaat maliyetleri nedeniyle değiştirdi. Projenin planlama temsilciliği, 'Mart 2023'te, onaylanmış geliştirmeyle ilişkili operasyonel verimlilikler sağlamayı amaçlayan bir tasarım incelemesi yapılması talimatı verildi' açıklamasında bulundu. Açıklamada 'Tesisteki bazı yapıların kapladığı alanın ve yüksekliğin yanı sıra artan inşaat maliyetlerine atfedilen onaylanmış planın gelecekteki esnekliği için yerleşik esnekliğini de göz önünde bulundurdu' denildi.

Yapılacak olan yeni planlama ile proses binasının ana çatısının 28 metreden 23 metreye, fırın çatısının 35 metreden 23 metreye, depo binası yüksekliği 28 metreden 12,5 metreye düşecek. En önemli azaltım ise gelen malzeme sahasında olacak. Bu alan 10.800 metrekareden 5.800 metrekareye inerken, yükleme alanının 6.600 metrekareden 2.300 metrekareye düşürülmesi hedefleniyor. Yeni planla projeye yapılacak yatırımda ne kadarlık bir değişiklik olduğu ise bilinmiyor.

Kentin Rugby Takımına Sponsor Olmuştu

Ciner'in kentte kuracağı tesis 600 kişiye istihdam sağlamayı planlıyor. Ancak kente tek destek bu değil. Kentin rugby takımı Ebbw Vale RFC ile stadyum isim hakları anlaşması imzaladı. 3 yıl boyunca premier ligdeki takım için forma sponsorluğunu da üstlenen Türk şirketinin bu anlaşmasını Ciner Grubu Yönetim Kurulu Üyesi, Ciner Glass ve Ciner Medya Yönetim Kurulu Başkanı Didem Ciner imzalamıştı.