Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Çin'de bir ortaokulun spor salonunda çatı çöktü

Çin'de bir ortaokulun spor salonunun çatısı çöktü. Olayda en az 10 kişi hayatını kaybetti. Çökme sırasında salonda 19 kişinin olduğu belirtildi. 4 kişi kaçarak kurtuldu. Yetkililer enkazdaki 11 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını, 4 kişinin ise yaralı kurtarıldığını açıkladı. İlk soruşturmada, spor salonunun inşaatı sırasında çatıda yasa dışı şekilde perlit maddesi kullanıldığı tespit edildi. Bu maddenin yağmurlar esnasında suyu emdiği ve ağırlaşarak çatının çökmesine yol açtığı bildiriliyor. Soruşturma kapsamında çatı inşaatında görev alan kişiler gözaltına alındı.

Yayın Tarihi: 24.07.2023 10:10
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Çin'de bir ortaokulun spor salonunda çatı çöktü

Çin'de bir ortaokulun spor salonunun çatısı çöktü

Xinhua haber ajansına göre, okulun spor salonunun çatısı, pazar günü akşam saatlerinde çöktü. Bölge itfaiye ve kurtarma ekiplerinin açıklamasında, çökme esnasında salonda 19 kişinin bulunduğu belirtildi. Göçük altında kalan 4 kişi kendi imkanlarıyla enkazdan kurtulurken, 15 kişi mahsur kaldı. Yetkililer enkazdaki 11 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını, 4 kişinin ise yaralı kurtarıldığını açıkladı.

İlk soruşturmada, spor salonunun inşaatı sırasında çatıda yasa dışı şekilde perlit maddesi kullanıldığı tespit edildi. Bu maddenin yağmurlar esnasında suyu emdiği ve ağırlaşarak çatının çökmesine yol açtığı bildiriliyor. Soruşturma kapsamında çatı inşaatında görev alan kişiler gözaltına alındı.

Dünyayı saran gizemli hastalık paniği! Çok sayıda kişi hayatını kaybediyor

Dünya Çin'de bir ortaokulun spor salonunun tavanı çöktü. Olayda en az 10 kişi hayatını kaybetti. Olay ülkenin kuzeydoğusundaki Qiqihar kentinde meydana geldi. Çökme sırasında salonda 19 kişinin olduğu belirtildi. 4 kişi kaçarak kurtuldu. 10 kişi hayatını kaybetti. Ekipler göçük altında kalan 1 kişiyi kurtarmak için zamanla yarışıyor. Hayatını kaybedenlerin kaç yaşında olduğuna ilişkin bilgi henüz verilmedi. İlk incelemelere göre, salonun bitişiğindeki bir inşaatın yapım aşaması sırasında salonun çatısına bir inşaat malzemesi bırakıldı. Bu malzeme yağmur nedeniyle ağırlık kazanarak salonun çatısında çökmeye neden oldu. İnşaattan sorumlu isimler gözaltına alındı.