Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ile ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Arasındaki Görüşmede Diyalog Vurgusu

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken arasında gerçekleşen görüşmede 'diyalog' vurgusu yapıldı. Wang Yi, Çin ve ABD'nin diyalog kurması gerektiğini ve bu diyalogun derinlemesine ve kapsamlı olması gerektiğini ifade etti. İki bakan da ilişkilerin sağlıklı ve istikrarlı bir şekilde gelişmesi için çaba gösterilmesi gerektiğini belirtti.

Yayın Tarihi: 27.10.2023 14:16
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ile ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Arasındaki Görüşmede Diyalog Vurgusu

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Washington'da gerçekleştirdikleri görüşmede 'diyalog' konusuna odaklandı.

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, uzun zamandır beklenen görüşmeyi Washington'daki ABD Dışişleri Bakanlığında gerçekleştirdi. Wang'ın 3 günlük ziyareti, iki stratejik rakip arasındaki diplomatik anlaşmaların sonuncusu oldu.

Görüşmenin basına açık kısmında konuşan Wang Yi, Çin ve ABD'nin diyalog kurması gerektiğini vurguladı. Diyalogun derinlemesine ve kapsamlı olması gerektiğini belirten Wang, böylece karşılıklı anlayışın artırılabileceğini ve yanlış anlamaların azaltılabileceğini ifade etti.

Wang Yi, ilişkilerin sağlıklı, istikrarlı ve sürdürülebilir bir şekilde gelişmesi için düşüşün durdurulması gerektiğini söyledi. Ayrıca, Çin-ABD ilişkilerinde daima sarsıntılar olabileceğini belirtirken, doğru ve yanlışın belirlenmesinin üç ortak bildirinin hükümlerine uyulup uyulmadığına bağlı olduğunu vurguladı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ise Wang Yi'nin söylediklerine katıldığını belirterek, Çin'i ziyaretinden dolayı memnuniyetini dile getirdi.