Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Cimnastik Federasyonu Başkanı Watanabe Türkiye'nin Potansiyelini vurguladı

Watanabe, Türkiye'nin cimnastikte daha fazla başarı elde edeceğine inanıyor. Türk cimnastiği dünyanın en iyileri arasında yer alacak.

Yayın Tarihi: 11.10.2024 11:40
Güncelleme Tarihi: 11.10.2024 11:40

Cimnastik Federasyonu Başkanı Watanabe Türkiye'nin Potansiyelini vurguladı

Cimnastik Federasyonu Başkanı Watanabe'den Türkiye'ye Güven

Uluslararası Cimnastik Federasyonu (FIG) Başkanı Morinari Watanabe, Türk cimnasitinin büyük bir potansiyele sahip olduğunu ifade etti. Ankara'da çeşitli programlara katılan Watanabe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk cimnastiğinin ilerleyen süreçte daha fazla başarı elde edeceğine inandığını belirtti.

Türk Cimnastiğinin Gelişimi

Watanabe, Türk cimnastiğinin Suat Çelen başkanlığında önemli bir gelişim kaydettiğini vurguladı. "İlerleyen süreçte Türk cimnastiği, gelişmeye ve daha çok başarı elde etmeye devam edecek. O potansiyel Türkiye'de her zaman olmuştur" dedi.

Ayrıca, Suat Çelen'i Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı görevine geldiğinden beri takip ettiğini belirten Watanabe, sıkı çalışmaların neticesinde Türk cimnastiğinin dünyanın en iyileri arasında yer aldığını ifade etti.

2028 Olimpiyatları İçin Beklentiler

Los Angeles'ta düzenlenecek 2028 Olimpiyat Oyunları hakkında da yorum yapan Watanabe, Türkiye'nin bu organizasyonda daha fazla başarı elde edeceğine ve özellikle ritmik ve trampolin cimnastik alanlarında gelişim göstereceğine inandığını söyledi.

FIG'nin Hedefleri

Cimnastiğin dünyada sevilen bir spor dalı olduğunu aktaran Morinari Watanabe, "İlk başkan olduğumda kayıtlı ülke sayısı oldukça azdı. Hedef olarak 200 ülkeyi koydum. Cimnastik, olimpiyatlardaki üç ana branştan biridir ve daha fazla ülkenin Uluslararası Cimnastik Federasyonu'na kayıtlı olmasını hedefliyorum. Cimnastiğin daha çok gelişeceğine inanıyorum" açıklamalarında bulundu.

Uluslararası Cimnastik Federasyonu (FIG) Başkanı Morinari Watanabe, çeşitli programlar için...

Uluslararası Cimnastik Federasyonu (FIG) Başkanı Morinari Watanabe, çeşitli programlar için geldiği Ankara'da, AA muhabirinin sorularını yanıtladı. Watanabe, Türk cimnastiğinin çok daha iyi seviyelere gelecek potansiyele sahip olduğunu kaydetti.