Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

CIA Direktörü Roma'da Gazze İçin Kritik Müzakerelerde

Bill Burns, Gazze'de ateşkes görüşmeleri için İsrail, Katar ve Mısır yetkilileriyle bir araya gelecek. Ancak umutlar az.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 19:51
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 19:51

CIA Direktörü Roma'da Gazze İçin Kritik Müzakerelerde

CIA Direktörü Bill Burns Roma'da Toplanıyor

Amerikan Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü Bill Burns'ün, pazar günü Roma'da üst düzey İsrailli, Katarlı ve Mısırlı yetkililerle bir araya geleceği bildirildi. Bu görüşmede, Gazze Şeridi'nde esir takası ve ateşkes anlaşması müzakere edilecek.

Hedef: Gazze'de Barış Anlaşması

İtalya'nın başkenti Roma'da 28 Temmuz tarihinde kritik bir toplantı yapılması bekleniyor. Amerikan haber sitesi Axios'a göre, Burns, Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Mısır İstihbarat Başkanı Abbas Kamil ve Mossad Direktörü David Barnea ile bir araya gelecek.

İsrailli Müzakerecilerin Endişeleri

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun çeşitli taleplerle müzakereleri geciktirmesi, toplantıdan beklentilerin düşük olmasına yol açtı. Ancak Netanyahu'nun ABD ziyareti sonrasında Başkan Joe Biden ile yaptığı görüşme, sürecin ilerleyebileceği yönünde bazı sinyaller verdi.

Bir İsrailli yetkili, Netanyahu'nun Biden'a iki gün içinde güncellenmiş bir teklif sunmayı taahhüt ettiğini belirtirken, konuya aşina olan diğer kaynaklar, Netanyahu'nun gerçek niyetinin belirsiz olduğunu vurguladı.

Toplantıya Dair Umutlar Düşük

İsrailli müzakerecilerin, Biden'ın Netanyahu'yu ikna etme hususunda şüphe taşıdığı bildirildi. Bir yetkili, "Netanyahu ulaşılması imkansız bir anlaşma istiyor. Şu anda bir adım atmaya istekli değiliz; bu nedenle müzakereler bir krize doğru gidebilir," ifadelerini kullandı.

CIA'nın toplantıya yönelik herhangi bir açıklama yapmadığı belirtiliyor. Gazze'deki esir takası ve ateşkes müzakereleri için İsrail müzakere heyetinin Katar'a gitmesinin ertelendiği ifade edildi.