Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Chrome Güvenlik Güncellemelerini Hızlandırıyor

Google, popüler web tarayıcısı Chrome için güvenlik yaması güncellemelerini iki haftada birden haftada bire indirdi. Böylece Chrome kullanıcıları, güvenlik açıklarından daha az etkilenecek. Chrome, dört haftada bir büyük güncellemeler alırken, haftalık güncellemeler kararlı sürüme sunulacak. Chrome’un açık kaynaklı bir proje olması nedeniyle, beta sürümde düzeltilen hataları ve giderilen güvenlik açıklarını kötü niyetli kişiler de görebiliyor. Google, beta sürümden final sürümüne kadar olan süreçteki yama boşluğunu daha da kısaltarak, kötü aktörlerin bundan faydalanmasının önüne geçecek. Haftalık güvenlik güncellemeleri, Chrome 116 sürümünden itibaren masaüstü ve mobil kullanıcılara ulaştırılacak. Google, yeni haftalık güncellemelerin Chrome’un kullanım şeklini değiştirmeyeceğini, büyük güncellemelerin de aynı zaman aralığında ulaştırılacağını söyledi.

Yayın Tarihi: 09.08.2023 23:34
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Chrome Güvenlik Güncellemelerini Hızlandırıyor

Chrome güvenlik güncellemeleri daha hızlı ulaştırılacak

Google, popüler web tarayıcısı Chrome için güvenlik yaması güncellemelerini iki haftada birden haftada bire indirdi. Böylece Chrome kullanıcıları, güvenlik açıklarından daha az etkilenecek.

Her hafta yeni yama dağıtılacak

Chrome, dört haftada bir büyük güncellemeler alırken, haftalık güncellemeler kararlı sürüme sunulacak.

Kötü niyetli kişilere fırsat vermeyecek

Chrome’un açık kaynaklı bir proje olması nedeniyle, beta sürümde düzeltilen hataları ve giderilen güvenlik açıklarını kötü niyetli kişiler de görebiliyor. Google, beta sürümden final sürümüne kadar olan süreçteki yama boşluğunu daha da kısaltarak, kötü aktörlerin bundan faydalanmasının önüne geçecek.

Haftalık güvenlik güncellemeleri, Chrome 116 sürümünden itibaren masaüstü ve mobil kullanıcılara ulaştırılacak. Google, yeni haftalık güncellemelerin Chrome’un kullanım şeklini değiştirmeyeceğini, büyük güncellemelerin de aynı zaman aralığında ulaştırılacağını söyledi.