Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

CHP Lideri Özgür Özel, Diyarbakır'da Kritik Temaslarda Bulundu

Özgür Özel, Diyarbakır'da terör saldırısı sonrası yerel yönetimlerle ve esnafla bir araya geldi.

Yayın Tarihi: 23.10.2024 19:23
Güncelleme Tarihi: 23.10.2024 19:41

CHP Lideri Özgür Özel, Diyarbakır'da Kritik Temaslarda Bulundu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Diyarbakır'da MYK ve PM Toplantısı Düzenledi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'ne (TUSAŞ) yapılan terör saldırısının ardından Diyarbakır'da partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) üyeleri ile bir araya geldi.

Toplantı ve İptal Edilen Ziyaretler

Özel, toplantıda terör saldırısının etkilerini değerlendirdi. Yaklaşık yarım saat süren bu görüşmenin ardından Özel, bölge illerine gerçekleştireceği ziyaretleri iptal ederek Ankara'ya dönmeyi tercih etti.

Esnaf ve Vatandaşla Buluşma

Özgür Özel, Diyarbakır'daki temasları kapsamında merkezi Sur ilçesi'nde Gazi Caddesi'nde esnafı ziyaret etti ve vatandaşlarla görüşmelerde bulundu.

Tahir Elçi'yi Andı

Dört Ayaklı Minare önünde, 9 yıl önce öldürülen dönemin Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'yi anan Özel, "Bu cinayetin tüm yönleriyle ortaya çıkarılacağı güne kadar takipçisi olmaya devam edeceğiz. Tahir Elçi'yi rahmetle ve minnetle anıyorum." ifadelerini kullandı.

Yerel Sanayi ve SPOR Kulüplerine Ziyaret

Diyarbakır Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde işçilerle bir araya gelip yemek yedi. Ayrıca, Amed Sportif Faaliyetler Kulübü'nü de ziyaret ederek 1. Lig'e yükselen takımı tebrik etti.

Belediye Ziyareti ve Eleştiriler

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ziyaretinde, Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Serra Bucak Küçük ile bir araya gelen Özel, belediyelere görevlendirme yapılmasını eleştirerek, görevden alınan başkanların yerine geleceklerin belediye meclisi tarafından seçilmesi gerektiğini savundu. Küçük de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Parti Yönetimi Eşlik Etti

Özel'e ziyaretlerinde CHP Genel Başkan yardımcıları Burhanettin Bulut, Meryem Gül Çiftci Binici, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya, Tahir Elçi'nin eşi ve CHP İstanbul Milletvekili Türkan Elçi ile Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu eşlik etti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketine (TUSAŞ) yönelik...

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketine (TUSAŞ) yönelik terör saldırısının ardından Diyarbakır'da kendisine eşlik eden Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Parti Meclisi (PM) üyeleri ve milletvekilleri ile görüştü.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel (ortada), Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketine (TUSAŞ)...

CHP Genel Başkanı Özgür Özel (ortada), Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketine (TUSAŞ) yönelik terör saldırısının ardından Diyarbakır'da kendisine eşlik eden Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Parti Meclisi (PM) üyeleri ve milletvekilleri ile görüştü. Bu arada Özel, Ankara'daki terör saldırısından önceki saatlerde Diyarbakır'daki temasları kapsamında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesini ziyarette bulundu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Serra Bucak Küçük (solda) ile görüştü. Daha sonra CHP Genel Başkanı Özel, gazetecilere açıklamalarda bulundu.