Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

CHP'li Murat Çan'dan Samsun'a İstiklal Madalyası Talebi

CHP Milletvekili Murat Çan, Samsun'un İstiklal Madalyası ile onurlandırılması için TBMM'ye kanun teklifi sundu. Destek arayışında.

Yayın Tarihi: 07.10.2024 16:00
Güncelleme Tarihi: 07.10.2024 16:00

CHP'li Murat Çan'dan Samsun'a İstiklal Madalyası Talebi

CHP Milletvekili Murat Çan Samsun İçin İstiklal Madalyası İstedi

CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, Samsun'un İstiklal Madalyası ile onurlandırılması amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) kanun teklifi sundu.

Samsun'un Milli Mücadeledeki Rolü

Çan, partisinin Samsun İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, Samsun'un milli mücadeledeki önemli rolüne dikkat çekti. İstiklal Madalyası ile bu katkının onurlandırılması gerektiğini vurguladı.

Destek Arayışı

Murat Çan, kanun teklifi için tüm siyasi partiler ve vatandaşların desteklerine ihtiyaç duyduklarını ifade etti. Türkiye'de İstiklal Madalyası'na sahip üç şehir bulunduğunu hatırlatan Çan, bu şehirlerin Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Gaziantep olduğunu, ayrıca Kastamonu'nun İnebolu ilçesinin de madalya ile onurlandırıldığını belirtti.

Çan, Samsun'un Milli Mücadele'ye yaptığı katkılar dolayısıyla bu madalyayı alma hakkına sahip olduğuna inandığını belirtti.

İş Birliği Çağrısı

Kanun teklifi ile ilgili destek almak üzere AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş ve diğer siyasi parti temsilcileri ile görüşmeyi planladığını sözlerine ekledi.

CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, partisinin Samsun İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın...

CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, partisinin Samsun İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.