Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Tuzla ve Bakırköy Ziyareti

Özgür Özel, Tuzla ve Bakırköy belediyelerini ziyaret etti, kadınları koruyan İstanbul Sözleşmesi'ne destek çağrısında bulundu.

Yayın Tarihi: 05.10.2024 19:06
Güncelleme Tarihi: 05.10.2024 19:06

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Tuzla ve Bakırköy Ziyareti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Tuzla ve Bakırköy Belediyelerini Ziyaret Etti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul'daki temasları kapsamında Tuzla ve Bakırköy belediyelerini ziyaret etti. Ziyaret sırasında önemli açıklamalarda bulundu.

Tuzla'da Kentsel Sorunlara Dikkat Çekildi

Tuzla'daki ziyaretinde Özel, Tuzla Belediyesinin 1992 yılında kurulduğunu ve bir yıl sonra belediye başkanlığı seçimlerini kazanan Eren Ali Bingöl'ün başarılarına dikkat çekti. Ayrıca, Tuzla'daki 38 yıllık koku sorununu çözmek için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kanalları temizlemeye başladığını belirtti ve bu sorunları kökünden çözme hedefinde olduklarını ifade etti.

Özel, Bingöl’ün öğrencilere sağladığı destekten övgüyle bahsetti ve Tuzla’daki okullara su sebili konulmasını sağlayacak projeleri desteklediğini belirtti. Ziyaret sırasında, kendisinden tablet isteyen bir çocuğa, Bingöl'ün aynı gün doğum günü olması nedeniyle bu hediyeyi vereceğini de sözlerine ekledi.

Bakırköy'de Kadın Cinayetlerine Dikkat

Bakırköy Belediyesi'nde de basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özel, son günlerde yaşanan kadın cinayetleri ve taciz olaylarına ilişkin derin bir üzüntü içerisinde olduğunu vurguladı. Bu tür olayların devlet tarafından yakından takip edilmesi gerektiğini belirtti. “İstanbul Sözleşmesi, kadınları koruyan bir sözleşmedir.”

Özel, İstanbul Sözleşmesi'nin önemine değinerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: "O sözleşmenin yeniden Meclis'ten oy birliğiyle geçeceği bir zemini yaratmak sizin sorumluluğunuzda." dedi.

Siyasal Normalleşme Mesajı

Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile DEM Parti'nin el sıkışmasının siyasette bir normalleşme işareti olduğunu belirtti. Özel, "Kutuplaşma diktatörlere yarar, biz bu iktidarı değiştireceğiz." dedi. “Meclis Toplantısı Ciddiyetle Yapılmalı.”

Meclis’te yapılan toplantılara katılım çağrısında bulunan Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılmasını ve doğru bir bilgilendirmeyle sorunların konuşulmasını beklediğinin altını çizdi. “İlgili bütün bakanlar bilgi versin ama Erdoğan çıksın ve her şeyi orada anlatsın.”

Özgür Özel, konuşmasının son kısmında devlet ciddiyeti vurgusu yaparak, bilgi akışının düzenli ve doğru bir şekilde yapılması gerektiğini yineledi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel (ortada), İstanbul'daki temaslarında Bakırköy Belediyesini ziyaret...

CHP Genel Başkanı Özgür Özel (ortada), İstanbul'daki temaslarında Bakırköy Belediyesini ziyaret etti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel (ortada), İstanbul'daki temaslarında Bakırköy Belediyesini ziyaret...

CHP Genel Başkanı Özgür Özel (ortada), İstanbul'daki temaslarında Bakırköy Belediyesini ziyaret etti.