Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Chery Türkiye'ye EQ1 Modeliyle Giriş Yapıyor

Çinli otomobil devi Chery, ülkemizde de satışa sunacağı EQ1 modeliyle Türkiye pazarında büyük bir hamle yapmaya hazırlanıyor. EQ1'in uygun fiyatı, yüksek performansı ve kullanışlı özellikleriyle dikkat çekmesi bekleniyor.

Yayın Tarihi: 07.10.2023 14:03
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Chery Türkiye'ye EQ1 Modeliyle Giriş Yapıyor

Ülkemizde son günlerde otomobil tüketicilerinin dikkatini çeken markalar arasında yer alan Chery Türkiye hamlesiyle büyük bir sürprize hazırlanıyor.

Çok sayıda modeliyle Türkiye pazarına giren Çinli dev, sunduğu uygun fiyatlarla herkesin ilgi odağı olmayı başardı.

Son iki ayda Türkiye pazarında en çok otomobil satan 3 markadan biri olan Chery, bu başarısını önümüzdeki dönemde de sürdürmek istiyor.

Görünen o ki Chery kısa sürede Türkiye pazarında zirveye yerleşip orada kalmak istiyor. Bunun içinde Türkiye’de yok fiyatına emsalsiz bir otomobili satışa sunma niyetinde.

Çinli otomobil devi Chery, yurtdışında hayli ilgi gören kompakt modeli EQ1’i ülkemizde de satışa sunmaya hazırlanıyor. Türkiye fiyatı 420 bin TL civarında olması beklenen otomobilin özellikleri ise ciddi anlamda tatmin edici türden.

Elektrikli bir araç olan EQ1 kompakt ve HB modeli olarak ön plana çıkıyor. Ortalama menzili 300 km olan otomobilin maksimum hızı ise saatte 100 km.

Burada en önemli artı bu otomobilin yaklaşık olarak 400 bin TL fiyatla satılan Ami gibi rakiplerine nazaran daha hızlı olması.

Bu sayede EQ1 ile otoban ve benzeri yollara da girebileceksiniz. Malum Ami ve benzeri otomobillerde maksimum hız 40 – 50 km/s seviyelerinde olduğundan ötürü otoban ve çevre yollarına giriş yapamıyoruz.

EQ1 her ne kadar küçük gibi görünse de 400 litrelik bir bagaj hacmine sahip. Bu da EQ1’in ciddi anlamda otomobil olduğunu gözler önüne seriyor. Yani EQ1’i Ami gibi araçlarla kıyaslamak çok da doğru değil.

Her ne kadar fiyatı Ami ve benzeri otomobiller kadar düşük olsa da EQ1 kompakt yapısıyla Smart tarzı bir otomobil olarak öne çıkıyor.

Normal ev prizlerinden 9 saatte şarj olan otomobil DC hızlı şarj ünitelerinden sadece yarım saatte şarj oluyor. Bu da otomobili diğer modellerin önüne koyan bir özellik diyebiliriz.

Chery’nin yeni modelini 2024’ün başlarında Türkiye’ye getireceği söyleniyor. Tabi ki yine de markadan resmi bir açıklama gelene kadar beklemedeyiz.