Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Chelsea'nin 2013'teki Transferleri Soruşturma Altında

Chelsea'nin 2013 yılındaki transferleri soruşturma altına alındı. Özellikle Willian ve Samuel Eto'o transferleri inceleniyor. Chelsea, transferler sırasında bazı Rus kuruluşlarına ödeme yaptığı iddialarıyla karşı karşıya kalabilir.

Yayın Tarihi: 31.10.2023 18:00
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Chelsea'nin 2013'teki Transferleri Soruşturma Altında

Chelsea'nin 2013'teki Transferleri Soruşturma Altında

Chelsea'nin 2013 yılında yaptığı transferler, Premier Lig yönetimi tarafından soruşturma altına alındı. Times'ta yer alan haberde, kulüplerin harcamaları ve ödemeleri incelendiği ve Chelsea'nin Willian ve Samuel Eto'o transferlerinin araştırıldığı belirtildi.

Willian ve Samuel Eto'o Transferleri

Rusya takımlarından Anzhi, Ocak 2013'te Shaktar Donetsk'ten Willian'ı 35 milyon euro karşılığında kadrosuna kattı. Aynı yılın Ağustos ayında Chelsea, Willian'ı 35 milyon euro bedelle transfer etti. Willian'ın Chelsea'ye transferinin ardından aynı dönemde Samuel Eto'o da Anzhi'den ayrılıp İngiliz ekibiyle anlaştı.

Chelsea'den Açıklama

Chelsea'den konuya ilişkin yapılan açıklamada, soruşturmanın kulüpte şu anda bulunan herhangi biriyle ilgili olmadığı ve konunun Roman Abramovich dönemine ait olduğu belirtildi. Açıklamada, 'Bu iddialar kulübün mevcut mülkiyetinden öncesine dayanıyor. Bu konu, kulübün eski sahibi tarafından kontrol edildiği iddia edilen kuruluşlarla ilgilidir.' ifadeleri yer aldı.

Premier Lig'de Puan Silme Cezası Tehlikesi

Dünyanın en çok izlenen ve takip edilen futbol organizasyonu olan Premier Lig'de sürpriz bir gelişme yaşandı. İngiliz devi Chelsea, transferlerle ilgili soruşturma nedeniyle puan silme cezası alabilir. Soruşturma, Chelsea'nin Roman Abramovich'in dönemi olan 2003 ile 2022 tarihleri arasında yapılan transferlerin incelenmesiyle ilgili.

Chelsea'ye Rus Ekibi Anzhi'den Transferler

Chelsea'nin özellikle Rus ekibi Anzhi'den transfer ettiği Samuel Eto'o ve Willian üzerinde durulduğu öğrenildi. Chelsea, Ağustos 2013'te Eto'o'yu bedelsiz, Willian'ı ise 36,5 milyon Euro ödeyerek kadroya katmıştı. Bu transferler sırasında Chelsea'nin bazı Rus kuruluşlarına açıktan ödeme yaptığı iddia ediliyor.

Yaptırımlar

Soruşturmanın sonucunda Chelsea suçlu bulunursa puan silme ve transfer yasağı gibi yaptırımlarla karşı karşıya kalabilir. UEFA ile Finansal Fair Play anlaşması yapan Chelsea, bu durumda ciddi cezalarla karşılaşabilir.