Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Çevre Aktivistleri Sahneye Fırlayıp Müzikali Durdurdu

Londra'da sahnelenen "Sefiller" müzikalinde çevre aktivistleri sahneye çıkarak oyunu durdurdu. Beş eylemci gözaltına alınırken, müzikal yarıda kesildi. Aktivistler, iklim değişikliğine dikkat çekmek için eylem yapıyor.

Yayın Tarihi: 05.10.2023 12:29
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Çevre Aktivistleri Sahneye Fırlayıp Müzikali Durdurdu

Çevre Aktivistleri Sahneye Fırlayıp Müzikali Durdurdu

Londra'da sahnelenen "Sefiller" müzikalinde sahneye fırlayan çevre aktivistleri, yaptıkları protesto ile oyunu yarıda kesti. Beş eylemci, polis tarafından gözaltına alınırken, tiyatro salonunun müdürü William Village, "İfade özgürlüğünün önemini kabul etsek de izleyicilerin para ödedikleri bu etkinliği izleme haklarına da saygı gösterilmeli" dedi.

Çevre aktivistlerinin "iklim değişikliğine" dikkat çekmek için yaptıkları eylemler gündemden düşmezken, son olarak dünyanın en uzun süre sahnelenen müzikallerinden Les Misérables'ın (Sefiller) İngiltere'nin başkenti Londra'daki temsili, eylemcilerin sahneye çıkarak yaptığı protesto ile yarıda kesildi.

Kendilerini Sahneye Zincirlediler

Müzikali yarıda kesen beş eylemci, ihbar üzerine gelen polis tarafından gözaltına alındı. Bazı eylemcilerin kendilerini sahneye zincirlediği bildirildi.

İzleyicilerin Oyun İzleme Hakkını Elinden Aldınız

Müzikalin sahnelendiği tiyatro salonunun müdürü William Village ise "güvenlik protokolleri gereği" salonu boşalttıklarını ve polisin çağırıldığını açıkladı: "İfade özgürlüğünün önemini kabul etsek de izleyicilerin para ödedikleri bu etkinliği izleme haklarına da saygı gösterilmeli."

Aktivistler Ne Amaçlıyor?

Just Stop Oil grubunun taktikleri, Extinction Rebellion (Yokoluş İsyanı) ve Insulate Britain (Britanya'yı Yalıtın) hareketlerine benzer şekilde taleplerini kamusal alanda daha görünür kılmak için "şiddet içermeyen sivil itaatsizlik eylemleri" düzenlemek üzerine kurulu. Aktivistlerin yenilenebilir enerjiye geçiş ve daha iyi izolasyon gibi uzun ve kısa vadeli talepleri var.