Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Cevizin Sağlığa Olan Faydaları ve Canan Karatay'ın Önerisi

Cevizin sağlığa olan faydaları ve Canan Karatay'ın önerisi hakkında bilgiler. Ceviz, kalp sağlığına, beyin fonksiyonlarına, kanser riskinin azaltılmasına, sindirim sistemine ve kilo kontrolüne yardımcı olabilir.

Yayın Tarihi: 18.09.2023 16:10
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Cevizin Sağlığa Olan Faydaları ve Canan Karatay'ın Önerisi

Cevizin Sağlığa Olan Faydaları ve Canan Karatay'ın Önerisi

Canan Karatay tarafından da önerilmişti! Meğer günde 4 adet tüketmek yeterliymiş... Canan Karatay tarafından da önerilen ''ceviz'' hakkında bilinmeyen bir gerçek daha ortaya çıktı. Cevizin pek bilinmeyen etkisi birçok kişiyi şaşırtıyor. Günde 4 adet tüketilen ceviz meğer ''ekmek'' yerine geçiyormuş... Canan Karatay, yıllar önce ekmek yerine ceviz tüketilmesini önermişti. Karatay’ın açıklamasını bilim insanları da doğruladı.

DOYURUCU ÖZELLİKLERİ BULUNUYOR

Ekmek yerine tüketilmesi önerilen cevizin en önemli özelliklerinden biri de çok doyurucu olması. Ceviz gün boyu tok tutuyor. Üstelik günde 4 adet ceviz tüketmek yeterli oluyor.

CANAN KARATAY NE DEMİŞTİ?

Prof. Dr. Canan Karatay, kilo vermek veya vücuttaki yağları azaltmak isteyenlere, kalp hastalarına, tansiyon sorunu yaşayanlara ve felç hastalarına ekmek tüketmeyi bırakmalarını önerdi ve yerine tüketebilecekleri süper besini açıkladı. Karatay ekmek yerine ceviz tüketmek gerektiğinin altını çizdi.

CEVİZİN DİĞER FAYDALARI NELERDİR?

Ceviz, sağlığımız için son derece faydalı olan bir kuruyemiştir. İçerdiği besin değerleri ve sağlık açısından sunduğu avantajlarla, düzenli olarak tüketilmesi gereken bir gıdadır. İşte cevizin sağlığımıza olan 5 faydası:

  1. Kalp sağlığına faydalıdır: Ceviz, içerdiği omega-3 yağ asitleri sayesinde kalp sağlığını korumaya yardımcı olur. Ayrıca, kan basıncını düşürerek kalp krizi ve inme riskini azaltır.
  2. Beyin fonksiyonlarını destekler: Ceviz, içerdiği omega-3 yağ asitleri ve antioksidanlar sayesinde beyin fonksiyonlarını destekler. Bellek güçlendirici etkisi ile bilinir ve Alzheimer gibi nörolojik hastalıkların riskini azaltır.
  3. Kanser riskini azaltır: Ceviz, içerdiği antioksidanlar sayesinde kanser riskini azaltmaya yardımcı olur. Özellikle prostat kanseri riskini azalttığı gözlemlenmiştir.
  4. Sindirim sistemine faydalıdır: Ceviz, lif bakımından zengin bir gıda maddesi olduğu için sindirim sistemi sağlığına faydalıdır. Kabızlık ve sindirim problemlerinin önlenmesine yardımcı olur.
  5. Kilo kontrolüne yardımcı olur: Ceviz, içerdiği protein ve lif sayesinde tokluk hissi verir ve açlık krizlerini önler. Bu nedenle, kilo kontrolüne yardımcı olur.

Kaynaklar: Yurtgazetesi.com.tr, Youtube.com