Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ceviz Kabuğunun Saç Dökülmesine Etkisi

Saç dökülmesi, erkeklerde ve kadınlarda görülebilen bir sorundur. Saç dökülmesinin birçok sebebi olabilir. Bunlar arasında hormonal değişimler, stres, beslenme yetersizlikleri, saç bakım ürünlerinin yanlış kullanımı ve genetik faktörler yer alabilir. Saç dökülmesine karşı doğal yöntemler de işe yarayabilir. Saç dökülmesine karşı ceviz kabuğu öneriliyor. Ceviz kabuğunun saç dökülmesine etkisi sarımsaktan daha etkili olduğu belirtiliyor. Ceviz kabuğunu kaynatarak elde edilen suyla saçlarınızı yıkayarak saç dökülmesini durdurabilirsiniz.

Yayın Tarihi: 24.10.2023 14:41
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Ceviz Kabuğunun Saç Dökülmesine Etkisi

Ceviz Kabuğunun Saç Dökülmesine Etkisi

Saç dökülmesi, erkeklerde ve kadınlarda görülebilen bir sorundur. Saç dökülmesinin birçok sebebi olabilir. Bunlar arasında hormonal değişimler, stres, beslenme yetersizlikleri, saç bakım ürünlerinin yanlış kullanımı ve genetik faktörler yer alabilir. Saç dökülmesi, kişinin özgüvenini ve yaşam kalitesini etkileyen bir durumdur. Bu nedenle, saç dökülmesi sorunu olan kişilerin öncelikle bir dermatoloji uzmanına başvurması önerilir. Uzmanlar, saç dökülmesinin nedenini belirleyerek uygun tedavi yöntemlerini önerirler. Saç dökülmesine karşı doğal yöntemler de işe yarayabilir.

Ceviz Kabuğunun Saç Dökülmesine Etkisi

Sozcu.com.tr'de aktarılanlara göre; Saç dökülmesine karşı ceviz kabuğu öneriliyor. Saç dökülmesine şifa olarak ceviz kabuğu adres gösteriliyor. Erkekler kadar kadınlar da yaşıyor saç dökülmesini problemini. Satılan ilaçların çoğu fayda etmiyor, bitkisel formülleri ise gerçekten düzenli kullanmak gerekiyor. Halk arasında en çok işe yarayanı sarımsak olarak bilinse de Prof. Dr. Ahmet Maranki’ye göre ceviz kabuğu sarımsaktan daha etkili.

Malzemeler ve Hazırlanışı

20 tane cevizin kabukları (dış kısmındaki sert olan kahverengi kabukları), 1 litre suda 10-15 dakika kadar kaynatın. Elde edilen ceviz kabuğu suyuyla her gün sabah ve akşam olmak üzere iki kere saçlarınızı yıkayın. Düzenli uygulandığında kısa sürede saç dökülmeniz duruyor. Kürü en az üç hafta boyunca yapmanız gerekiyor.