Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Çelik Kubbe Projesi ile Savunma Sanayiinde Yeni Dönem

Yerli ve milli Çelik Kubbe Projesi, savunma sistemlerini entegre eden bir yenilik sunuyor.

Yayın Tarihi: 07.08.2024 16:02
Güncelleme Tarihi: 07.08.2024 16:02

Çelik Kubbe Projesi ile Savunma Sanayiinde Yeni Dönem

Çelik Kubbe Projesi'nde Yenilikçi Yaklaşımlar

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Çelik Kubbe Projesi hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Görgün, bu projenin, Türk savunma sanayi firmalarının ortak çalışmaları ile yürütüleceğini vurgulayarak, “Yerli ve milli projemiz Çelik Kubbe, savunma sistemlerimizde tüm algılayıcı ve silahlarımızın bir ağ altyapısı altında birbirleriyle entegre çalışmasını sağlayacak.” ifadesini kullandı.

Toplantının Ayrıntıları

Görgün, Çelik Kubbe Projesi’nin detaylarını, geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yapılan Savunma Sanayii İcra Komitesi Toplantısı'nda ele aldıklarını belirtti. Bu toplantıda Türk savunma sanayisinin ulaştığı seviye, gelecekteki hedefleri ve önemli projeleri değerlendirildi. Görgün, toplantıda Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı'nın taleplerine yönelik 56 projenin aldığı kararları da aktardı.

Kritik Projeler ve Teknolojik Gelişmeler

“Kamikaze insansız deniz ve hava araçları, uzun menzilli füze ve hava savunma sistemleri konularında önemli kararlar alındı.” diyen Görgün, Çelik Kubbe'nin bu projeler arasında öne çıktığını ifade etti.

Görgün, Çelik Kubbe'nin ASELSAN, ROKETSAN, TÜBİTAK SAGE ve MKE gibi önde gelen Türk savunma sanayi firmalarının işbirliği ile gerçekleştirileceğini belirtirken, “Türk savunma sanayii olarak milletimizin ve devletimizin desteğiyle daha da yüksek azim ve kararlılıkla çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi. Bu projeyle Yükselen Türkiye’nin güçlenen yıldızı olmayı hedeflediklerini vurguladı.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Çelik Kubbe Projesi'nin savunma sanayii...

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Çelik Kubbe Projesi'nin savunma sanayii firmalarının ortak çalışmalarıyla yürütüleceğini belirterek, "Yerli ve milli projemiz Çelik Kubbe, savunma sistemlerimizde tüm algılayıcı ve silahlarımızın bir ağ altyapısı altında birbirleriyle entegre çalışmasını, ortak hava resminin oluşturulmasını, gerçek zamanlı harekat merkezine ulaştırılmasını ve yapay zeka destekli olarak karar vericilere sunulmasını temin edecektir." ifadelerini kullandı.