
Çayeli Bakır İşletmeleri'nde Önemli Gelişme
Çayeli Bakır İşletmeleri, gerçekleştirilen 8 kilometrelik sondaj çalışmaları sonucunda rezervlerini 7 milyon tona yükseltti. Genel Müdür Murat Güreşçi, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Çalışma ve Başarılar
Güreşçi, geçtiğimiz günlerde düzenlenen bir etkinlikte, 2024 yılının Çayeli Bakır için pek çok rekor ve ödül getireceğini belirtti. "İş sağlığı güvenliği konusunda öncü bir firma olduğumuzu söyleyebilirim. Rekorlar kırdık ve ödüller aldık. Bugün, madenimizde 900 gündür kayıp zamanlı bir kaza yaşamadık" dedi.
Üretim Verileri ve Gelecek Planları
Geçen yıl 690 bin ton ham cevher ürettiklerini aktaran Güreşçi, bunu işleyerek 62 bin ton konsantre ürettiklerini ve 14 bin ton bakır ile çinko metali elde ettiklerini vurguladı. Yeterli cevher bulunamadığı için haftanın üç günü üretimin durduğunu belirten Güreşçi, "Önümüzdeki 5 yıl içinde Rize ili içerisinde ruhsat sahamızda ve dışındaki arama faaliyetlerine başlayacağız" şeklinde konuştu.
Son Durum ve Çalışmalar
Güreşçi, madencilik faaliyetlerine dair son durumu da paylaştı. "Şu anda 400-500 metre derinliklerde çalışıyoruz ve günlük ortalama 2 bin ile 2 bin 500 ton ham cevher çıkartıyoruz. İşletmemizde 460 kişi çalışıyor" dedi. Ayrıca, daha önce rezervin 3 milyon ton olduğunu belirttiklerini hatırlatarak, yeni sondaj çalışmalarının mevcut rezervi artırdığını vurguladı. "Madenin en az 10 yıl daha ömrü var, kapanma riskimiz yok" diye ekledi.
Çayeli Bakır İşletmeleri Genel Müdürü Murat Güreşçi, 2024 yılı çalışmaları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Çayeli Bakır İşletmeleri Genel Müdürü Murat Güreşçi, 2024 yılı çalışmaları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.