
Çankırı'nın Tarihi Tuza Evi Ziyaretçi Akınına Uğradı
Çankırı'da, Hititler döneminden bu yana tuz üretimi yapılan ve "Yer Altı Tuz Şehri" olarak bilinen mağara, Ramazan Bayramı dolayısıyla yoğun bir ziyaretçi akınına sahne oldu.
Doğal Güzellik ve Tarihi Zenginlik
Çankırı merkezinden yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan bu mağara, 18 bin metrekarelik kapalı alanı ile dikkat çekiyor. 200 yıllık tarihe sahip olan mağarasında bozulmadan korunmuş eşek, tahnit edilmiş çeşitli hayvanlar ve birçok heykel yer alıyor.
Bayram Yoğunluğu
Bayram süresince, farklı şehirlerden gelen ziyaretçiler, içeride fotoğraf çekerek tuzdan yapılmış figürleri inceliyor. Yer Altı Tuz Şehri'nin Sorumlusu Gürol Topcu, bayramın ilk günü itibarıyla ziyaretçi akışının başladığını belirtti. Topcu, "Türkiye'nin pek çok yerinden ziyaretçimiz var. İstanbul, Hatay ve Adana gibi şehirlerden gelen misafirlerimiz sayesinde ilginin arttığını görüyoruz" diye konuştu.
Sağlık İçin Ziyaret Ediliyor
Topcu, mağaranın astım, bronşit ve nefes darlığı gibi rahatsızlıklara iyi geldiğini de vurguladı. Günlük 3 ile 5 bin ziyaretçi ağırladıklarını belirten Topcu, "Ziyaretçilerimiz sağlık ve turizm amaçlı burayı tercih ediyor. İçerisi, 150 metre derinlikte ve 7-9 milyon yıllık fosillere ait rölyeflerle dolu" dedi.
Ziyaretçilerin Görüşleri
İstanbul'dan gelen Suat Öztelli, tuz mağarasını sosyal medyada gördüğünü ve buranın beklentilerini fazlasıyla karşıladığını ifade etti. Ankara'dan gelen Barış Dilsiz ise aslen Çankırılı olduğunu belirterek, "Son yıllardaki yeniliklerle burası turizme uygun bir hale geldi. Çok gelişmiş ve ilimizin turizmine önemli katkılar sağlıyor" dedi.
Çankırı'da Hititler döneminden beri tuz elde edilen ve "Yer Altı Tuz Şehri" olarak adlandırılan mağarada, Ramazan Bayramı dolayısıyla ziyaretçi yoğunluğu yaşanıyor.
Çankırı'da Hititler döneminden beri tuz elde edilen ve "Yer Altı Tuz Şehri" olarak adlandırılan mağarada, Ramazan Bayramı dolayısıyla ziyaretçi yoğunluğu yaşanıyor.