Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Canan Karatay'dan Beyaz Ekmek Uyarısı: 19 Hastalığa Neden Oluyor!

Sağlıklı beslenme uzmanı Canan Karatay, beyaz ekmek tüketiminin birçok hastalığa neden olduğunu açıkladı. Beyaz ekmek, vücudu zehirleyerek ve beyin fonksiyonlarını engelleyerek ciddi sağlık sorunlarına yol açıyor. Karatay, beyaz ekmeğin neden olduğu hastalıkları tek tek sıraladı ve bu besinin evimize sokulmaması gerektiğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 23.10.2023 15:11
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Canan Karatay'dan Beyaz Ekmek Uyarısı: 19 Hastalığa Neden Oluyor!

Canan Karatay'dan Beyaz Ekmek Uyarısı

Sağlıklı beslenmek denilince akla gelen isimlerden biri olan Canan Karatay, beyaz ekmeğin 19 farklı hastalığa neden olduğunu söyledi. Beyaz ekmek, vücudu zehirleyerek ciddi sağlık sorunlarına yol açıyor. Karatay, beyaz ekmeğin neden olduğu hastalıkları şu şekilde sıraladı: ALS, dikkat dağınıklığı, otizm, diyabet, osteopeni, beyin bulanıklığı, kanser, sık sık hastalanma, süt ürünlerinde intolerans, büyüme geriliği, depresyon, mide bağırsak gazı, kısırlık, migren, sık sık düşük yapma, Alzheimer, sık acıkma, Parkinson, burun tıkanıklığı.

Modern Buğday ve Kuru Maya Zararlıdır

Canan Karatay, modern buğdaydan ve kuru mayayla yapılan ekmeklerin zararlı olduğunu belirtti. Modern buğdayın içerdiği gluten miktarı yüksek olduğu için birçok hastalığa sebep oluyor. Gluten, vücuttaki dost bakterileri öldürerek mikrobiyom dengesini bozuyor ve hastalıklara yol açıyor. Türkiye'de ekmek ve unlu mamullerin fazla tüketildiğini ifade eden Karatay, beyaz ekmeğin evimize sokulmaması gerektiğini vurguladı.

Canan Karatay'dan 20 Hastalığa Neden Olan Bir Besin Uyarısı

Prof. Dr. Canan Karatay, beyaz ekmek tüketiminin 20 farklı hastalığa yol açtığını ve beyin fonksiyonlarını engellediğini belirtti. Bu besini tüketmek hem vücuda zarar veriyor hem de beyin sağlığını olumsuz etkiliyor. Karatay, bu besinin çocuklara da verilmemesi gerektiğini söyledi. Beyaz ekmek, 20 hastalığın kaynağı olarak gösteriliyor.