Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Canan Karatay'dan 10 Yaş Gençleştiren Besin Önerisi

Canan Karatay, kivi meyvesini önerdi ve bu meyvenin cilt hücrelerini yenileyerek dermis tabakasındaki yaşlanmayı en 10 yaşa düşürdüğünü belirtti. Kivi ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirir, sindirim sistemine iyi gelir, kansere karşı korur, göz sağlığına iyi gelir ve kalp sağlığına katkı sağlar. Prof. Dr. Canan Karatay, düzenli olarak kivi tüketmenin yaşlılık belirtilerini azalttığını ve kırışıklara, gözaltı morluklarına iyi geldiğini söyledi.

Yayın Tarihi: 07.08.2023 14:01
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Canan Karatay'dan 10 Yaş Gençleştiren Besin Önerisi

Canan Karatay'dan 10 yaş gençleştiren besin önerisi! Uyuyana kadar tüketmelisiniz

Canan Karatay bu kez güzelliğe el attı. 10 yaş gençleştiren besini paylaştı. Canan Karatay, kivi meyvesini önerdi. Canan Karatay, bu kez sindirimi, siniri değil gençliği öne çıkarttı. 10 yaş gençleştiren kivi besinin faydalarını saydı. Canan Karatay, cilt hücrelerini, yenileyen ve dermis tabakasındaki yaşlanmayı en 10 yaşa düşüren bu besin hakkındaki çarpıcı açıklamalara yer verdi.

KİVİ NELERE FAYDALIDIR?

1. Bağışıklık Sistemini Güçlendirir
Kivi, C vitamini açısından oldukça zengin bir meyvedir. Bu nedenle, bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücudu hastalıklara karşı korur. Ayrıca, kivi içerisinde bulunan antioksidanlar sayesinde de vücudun savunma mekanizmasını güçlendirir.

2. Sindirim Sistemine İyi Gelir
Kivi, sindirim sistemi için oldukça faydalı bir meyvedir. İçerisindeki lifler sayesinde sindirim sistemini düzenler ve kabızlık gibi sorunların önüne geçer. Ayrıca, kivi içerisindeki enzimler de sindirim sürecini hızlandırır.

3. Kansere Karşı Korur
Kivi içerisindeki antioksidanlar sayesinde kansere karşı koruyucu etkiye sahiptir. Özellikle, kolon kanseri riskini azalttığı bilinmektedir.

4. Göz Sağlığına İyi Gelir
Kivi içerisindeki zeaksantin ve lutein gibi maddeler göz sağlığı için oldukça faydalıdır. Bu maddeler sayesinde gözlerdeki hasarların önüne geçilir ve göz sağlığı korunur.

5. Kalp Sağlığına Katkı Sağlar
Kivi içerisindeki potasyum ve lifler kalp sağlığı için oldukça faydalıdır. Potasyum, kan basıncını düzenlerken, lifler de kolesterol seviyesini düşürür.

Canan Karatay'ın Açıklamaları

Prof. Dr. Canan Karatay, düzenli olarak kivi yemenin yaşlılık belirtilerini azalttığını açıkladı. Karatay, C vitamini bakımından zengin olan kivinin, kırışıklara ve gözaltı morluklarına iyi geldiğini belirtti. Ünlü doktor, kivinin 10 yaş gençleştirdiğini ve akşam saatlerine kadar günün her anı tüketilebileceğini vurguladı.

Kivi, aynı zamanda mükemmel bir lif kaynağıdır ve lifin çoğu kabuğundadır. ABD'li sağlık bilgileri sağlayıcısı WebMD; kivideki yüksek C vitamini oranının, astım hastalarında hırıltılı solunum semptomlarını azalttığını söyledi. Kivide bulunan karotenoidler, göz hastalıklarını önlemeye ve genel göz sağlığını geliştirmeye de yardımcı oluyor.