Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Çanakkale Açıklarında Düzensiz Göçmen Kurtarma Operasyonu

Ayvacık açıklarında motor arızası nedeniyle sürüklenen lastik bottaki 4 düzensiz göçmen başarılı bir şekilde kurtarıldı.

Yayın Tarihi: 01.09.2024 15:00
Güncelleme Tarihi: 01.09.2024 15:00

Çanakkale Açıklarında Düzensiz Göçmen Kurtarma Operasyonu

Çanakkale Açıklarında Düzensiz Göçmen Kurtarma Operasyonu

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında, motor arızası nedeniyle sürüklenen bir lastik bottaki 4 düzensiz göçmen kurtarıldı.

Olayın Gelişimi

Ayvacık açıklarında, içinde düzensiz göçmenlerin bulunduğu bir lastik botun motor arızası nedeniyle yardım talebinde bulunduğu bilgisi alınmıştı. Bu durumu değerlendiren Sahil Güvenlik komutanlığı, TCSG-28 ve KB-119 numaralı botları bölgeye yönlendirdi.

Kurtarma Süreci

Sahil Güvenlik ekipleri, bölgeye ulaştıktan sonra lastik bottaki 4 Suriye uyruklu düzensiz göçmeni başarılı bir şekilde kurtardı. Ekipler, göçmenleri güvenli bir şekilde yanlarına almak için gerekli önlemleri aldı.

İşlem Süreci

Kurtarılan düzensiz göçmenler, gerekli işlemlerinin ardından Ayvacık'taki Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edilerek, yasal prosedürler başlatıldı. Bu operasyon, bölgedeki düzensiz göçmenlerin güvenliği açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında motor arızası nedeniyle sürüklenen bottaki 4 düzensiz...

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında motor arızası nedeniyle sürüklenen bottaki 4 düzensiz göçmen kurtarıldı. Düzensiz göçmenler işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.