Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Çalışmayan Ev Kadınları için 3200 TL Destek Ödemesi

Çalışmayan ev kadınları için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 3200 TL'lik sosyal yardım tanımlanacak. Başvurular e-devlet üzerinden yapılacak.

Yayın Tarihi: 12.10.2023 14:22
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Çalışmayan Ev Kadınları için 3200 TL Destek Ödemesi

Çalışmayan ev kadınları için müjdeli haber. Destek ödemeleri gerçekleştirilecek. 3 bin 200 TL'lik sosyal yardım için şartlar netleşti. Bu şartlar neler? 3200 TL destek nasıl alınır? gibi sorular sıkça soruluyor. İşte her ay düzenli olarak yatacak yardımın detayları.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yeni bir sosyal yardım açıklaması geldi. Her geçen gün yardım politikalarını genişleten bakanlık, ev hanımlarını sevindirecek kararı duyurdu. UZUN SÜREDİR BEKLENEN MÜJDE GELDİ Uzun süreden beri beklenen ev hanımlarına sosyal yardım imkanı nihayet duyuruldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çalışmayan ev hanımları için 3200 TL'lik sosyal yardım tanımlıyor. T.C kimlik numarası sonuna göre verilecek olan ev hanımlarına yardım imkanı için tüm şartlar belli oldu.

EV HANIMLARINA MADDİ DESTEK Evde çalışmayan çocuk bakan ev hanımlarına bakanlıktan destek ödemesi verilecek. Artık tek maaşla geçinmenin son derece zor olduğu günümüzde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sağlayacağı bu yardım ev hanımlarına adeta ilaç gibi gelecek. Peki ev hanımlarına ne kadar sosyal yardım verilecek? Ev hanımlarına devlet yardımı şartları neler? İşte detaylar.

3200 TL'LİK YARDIM İÇİN NEREDEN BAŞVURU YAPILIR?

Çalışmayan ev hanımlarına verilecek olan devlet yardımı başvuru şartları Bakanlığı tarafından açıklandı. Eşini kaybetmiş ve hane için de kişi başına düşen geliri Asgari ücretin üçte birinden az olan ev hanımları devlet desteği ödemesinden yararlanabilecek. Ev hanımlarına verilecek olan devlet yardımı miktarı 3200 TL olacak. Aylık 3200 TL ev hanımlarına yardım imkanı için başvurular e-devlet'ten yapılacak. Düzenli devlet desteği almak isteyen ev hanımları T.C kimlik numaraları ile e-devlet girişi yaptıktan sonra başvuru işlemlerini gerçekleştirebilir. Ayrıca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarından da başvuru formu doldurarak devlet yardımı alabilirsiniz.