Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

California'da Uçak Kazası: Pilot Mucizevi Şekilde Kurtuldu

Amerika Birleşik Devletleri'nin California eyaletinde bir pilotun uçak kazasından mucizevi bir şekilde kurtulması gündemde. Cessna 172 model uçak, düşüşe geçerek bir hangarın çatısına çakıldı. Kazada uçağın burnu ve kanadı kullanılamaz hale geldi. İlk başta öldüğü düşünülen pilot ise uçaktan çıkarak kurtarılmayı bekledi. Kazanın nedeni henüz bilinmiyor.

Yayın Tarihi: 11.07.2023 11:01
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

California'da Uçak Kazası: Pilot Mucizevi Şekilde Kurtuldu

Amerika Birleşik Devletleri'nin California eyaletinde son günlerin en ilginç olaylarından biri yaşandı.

ABD ve dünya basınında gündem olan gelişmede bir pilotun mucizevi bir şekilde uçak kazasından kurtulması yer aldı. Yerel saatle 14:20'de meydana gelen kazada Cessna 172 model bir uçak aniden düşüşe geçti ve bir hangarın çatısına çakıldı.

Havalimanı ekipleri kurtarma çalışmaları için hemen olay yerine gelirken havadan çekilen görüntüler kazanın büyüklüğünü gözler önüne serdi. Hasarın boyutunu gösteren görüntülerde uçağın burnu ve kanadının kullanılamaz hale geldiği kayıtlara geçti.

Kaza nedeniyle ilk başta öldüğü düşünülen pilot ise bir süre sonra uçaktan yürüyerek çıktı ve hangarın üzerinde kurtarılmayı bekledi. İtfaiye ekipleri tarafından kurtarılan kimliği açıklanmayan kişi hastaneye kaldırıldı.

Long Beach Havaalanı sözcüsü Kate Kuykendall, kazanın havaalanına giren veya çıkan ticari uçuşları etkilemediğini söyledi. İtfaiyeciler ABC 7'ye, uçağın hangarda bir delik açtıktan sonra yaklaşık 45 galon yakıtın dışarı sızdığını söyledi. Kazanın nedeni ise henüz bilinmiyor.