Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

C Spire, Olimpiyat Törenindeki Dini Eleştiriler Üzerine Reklamlarını Çekti

C Spire, Olimpiyat açılışındaki bir performansın ardından dini hassasiyetler nedeniyle reklamlarını geri çekme kararı aldı.

Yayın Tarihi: 28.07.2024 13:02
Güncelleme Tarihi: 28.07.2024 13:02

C Spire, Olimpiyat Törenindeki Dini Eleştiriler Üzerine Reklamlarını Çekti

C Spire'dan Olimpiyat Açılış Törenine Tepki

Amerikan teknoloji firması C Spire, Paris Olimpiyat Oyunları'nın açılış töreninde sergilenen bir performansın ardından reklamlarını geri çekme kararı aldı.

Dini Hassasiyetlere Saygı

Oyunların açılışında, Hristiyanlık için önemli bir eser olan Son Akşam Yemeği tablosunun tasvir edilmesi, C Spire tarafından rahatsız edici bulundu. Şirket, X hesabından yaptığı açıklamada, "Olimpiyatların açılışında Son Akşam Yemeği ile dalga geçilmesi karşısında şoke olduk" ifadesini kullandı.

C Spire'ın Açıklaması

Açıklamada, "C Spire olarak Olimpiyatlardan reklamlarımızı çekiyoruz" denildi. Dini inançlara saygısızlık yapıldığı gerekçesiyle bu adım atılmış oldu.

Tepkiler ve Açıklamalar

Fransa'nın ev sahibi olduğu Olimpiyatların açılış töreninde, drag queen performansıyla Hz. İsa'nın yer aldığı eser, izleyicilerden büyük tepki topladı. Fransa Katolik Kilisesi, X hesabından yaptığı açıklamada, "Bu tören, Hristiyanlıkla alay eden sahneleri içeriyordu; bu durumu derin bir üzüntüyle karşılıyoruz" ifadelerine yer verdi.