Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Buzz Aldrin, Apollo 11'in Yıl Dönümünü 3 Saatli Selfie ile Kutladı

Ay’da yürüyen ikinci kişi olan Buzz Aldrin, Apollo 11’in tarihi fırlatılmasının 54. yıl dönümünü Twitter’da bir selfie ile kutladı. Kollarına taktığı 3 farklı saat, kullanıcıların sorularının merkezinde yer aldı. Aldrin'in her zaman 3 saat kullandığını belirtti ve gelecekteki NASA görevlerinde kol saati stratejisinin kullanılması gerektiğini söyledi.

Yayın Tarihi: 20.07.2023 22:43
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Buzz Aldrin, Apollo 11'in Yıl Dönümünü 3 Saatli Selfie ile Kutladı

Ay’da yürüyen ikinci kişi olan Buzz Aldrin, Pazar günü Apollo 11’in tarihi fırlatılmasının 54. yıl dönümünü Twitter’da bir selfie ile kutladı.

Ne yazık ki, takipçilerinin dikkatini çeken asıl şey bu kutlama veya kahvaltısı olmadı. Kollarına taktığı 3 farklı saat, kullanıcıların sorularının merkezinde yer aldı.

HER ZAMAN 3 ADET SAAT KULLANIYOR

Chipte yer alan bilgilerde bu ilgi çekici saat sayısının sebebi, olağandışı bir gardırop sorunu veya Ay’da öğrendiği bir şey değildi. Aldrin’in söylediğine göre her zaman üç saat kullanıyor.

Kol Saati Stratejisi

Kendi web sitesinde yayınlanan bir röportajda, “Bakın, bir tutarsızlık olması durumunda gerçek zamanı anlayabilmeniz için tek sayıda saate ihtiyacınız var; 3 veya 5 gibi” demişti.

Bu konsepti uzayla ilişkilendirerek, gelecekteki NASA görevlerinin astronot mürettebat sayılarına karar verirken kol saati stratejisini kullanması gerektiğini ekledi: “Mars’a çift sayıda insan göndermemeliyiz. Çünkü o zaman bir anlaşmazlık sırasında yapılacak bir oylamada eşit oy sorunu yaşanacaktır.”

Saatlerin Gösterdiği Zaman

Fotoğraf, saatlerin zamanının uyuştuğunu gösteriyor, ancak durum her zaman böyle olmayabilir. Aldrin, böyle bir durumda 2 saatin gösterdiği zamanın gerçek zaman olacağını söylüyor.