Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Bursaspor Basketbol Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Gerçekleşti

Bursaspor Basketbol kulübü Olağan İdari ve Mali Genel Kurul toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda yapılan açıklamalarda, kulübün borcu olmadığı ve 7 milyon 900 bin lira karı olduğu belirtildi.

Yayın Tarihi: 01.07.2023 20:43
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Bursaspor Basketbol Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Gerçekleşti

Bursaspor Basketbol’da Olağan İdari ve Mali Genel Kurul gerçekleşti

31 Mayıs’ta çoğunluk sağlanamaması sebebiyle bugün çoğunluk aranmadan yapılan toplantı Barış Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Başkan Sezer Sezgin ve Mali Asbaşkan Yalçın Canbaz açıklamalarda bulundu.

Canbaz, şunları söyledi: “7 milyon 900 bin TL karı var. Hiçbir borcu yoktur. Türkiye Basketbol Ligi’nde borcu bu kadar az olan bir takım var mıdır? bilemiyorum. Basketbol, futbol başına düşük bütçelerle ilerliyor. Galibiyet başına 45 bin TL para alıyoruz. 3,5 milyon TL federasyon gelirimiz var. Yediğimiz cezalar çıkınca 1,5 milyon TL gelirimiz oldu. Kulüpler gelirlerini kendileri yaratmak zorunda. İsim sponsorluğu da en büyük gelir kaynağı. İsim sponsorumuz çekildi biliyorsunuz. Biz de bazı görüşmeler yaptık. Çalışmaya da devam ediyoruz. Bursaspor sponsor takımı değildir, camia takımıdır. Bizim de bir B planımız var. Bursaspor markasını basketbolda yaşatmaya devam edeceğiz. Yeni sezonda 9 milyon TL gelir, 3 milyon TL gider gibi bir rakam düşünüyoruz.”

Sezgin, Uludağ İçecek Türk AŞ’nin isim sponsorluğundan çekilmesiyle ilgili olarak, “Uludağ İçecek ailesi kendi arasında devam etmeme kararını aldı. 4 sezon boyunca unutulmaz günler yaşadık. Sayın Mete Öz, Ömer Kızıl, Mehmet Erbak ve eski başkanımız Sayın Levent Kızıl’a desteklerinden dolayı teşekkür ederim.” dedi.

Nedim Yücel, Derek Needham ve Dusan Alimpijevic’in Beşiktaş’a gitmeleriyle ilgili de konuşan Sezer Sezgin, “Nedim Yücel ailevi sebeplerden dolayı İstanbul’a gitmek istediğini söyledi. Dusan Alimpijevic ve Derek Needham’ın yılık maliyeti 25 milyon lirayı bulacaktı. Önümüzdeki yılı da hesaplarsak 50 milyon lirayı aşan bir maliyetleri oluşacaktı. Kendileriyle yollarımızı ayırdık. Hizmetlerinden dolayı teşekkür ederiz. Bizden sonraki kararları kendilerini bağlar. Alimpijevic’e Bursaspor’da çalıştığı dönemde geçen yıl EuroCup’ta final oynadığımız Virtus Bologna talip olmuştu. Dusan Alimpijevic daha yüksek bütçeli bir takımda görev yapmayı istediğini bize söylemişti ve onlarla görüşmüştü. Ancak Bologna kendi hocasıyla devam etmeye karar verince Dusan da bizde kalmıştı. 5 Temmuz’da Şampiyonlar Ligi kura çekimi için Cenevre’ye gideceğim. Yeni bir genel menajerle 3 yıllığına anlaştım. İsmini size sonra açıklayacağım. İkisi yabancı, 3 hocayla görüşmem sürüyor. Kura çekimi sonrası o da netleşecek” dedi.

Mali Genel Kurul’da Bursaspor basketbol kulübünün borcu olmadığı, 7 milyon 900 bin lira karı olduğu açıklandı.