Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Bursa'da Sahte Belgelerle Yapılan Dolandırıcılık Operasyonu

Yabancı uyruklu kişilere sahte evrak düzenleyen 3 zanlı Bursa'da tutuklandı.

Yayın Tarihi: 21.09.2024 01:21
Güncelleme Tarihi: 21.09.2024 01:21

Bursa'da Sahte Belgelerle Yapılan Dolandırıcılık Operasyonu

Bursa'da Sahte Evrak Operasyonu

Bursa'da, yabancı uyruklu kişilere sahte evrak düzenleyen üç şüpheli, yapılan operasyon sonucunda tutuklandı. Danışmanlık ve turizm hizmeti veren bir acente üzerinden gerçekleştirilen dolandırıcılık olayında, sahte kimlik, sürücü belgesi ve ikametgah belgeleri düzenlendi.

İlk Belirlemeler ve Operasyon

Bursa Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, göçmen kaçakçılığı ile ilgili olarak başlattıkları çalışma sonucunda, yabancı uyruklulara sahte belgeler gönderen bir acenteyi tespit etti. 27 kargonun incelemesi sonucunda, 41 sahte belgeye el konuldu.

Şüphelilerin Yakalanması

Polis, belgeleri kargo şirketine teslim eden şüphelileri tespit etti ve Akın K. ile Ali K.E.A.'yı gözaltına aldı. Yapılan aramalarda çok sayıda sahte belge ve dijital malzeme ele geçirildi. Sorgulama sonucunda, suça karışmış bir başka zanlı olan S.J. de yakalandı ve sahte belgelerle birlikte gözaltına alındı.

Gözaltı ve Tutuklama Süreci

Adli süreç sonrasında, üç şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Emniyet, benzer suçların önlenmesi adına soruşturmanın derinleştirileceğini belirtti.

Bursa'da danışmanlık ve turizm acentesi üzerinden yurt dışında yaşayan yabancı uyruklu kişilere...

Bursa'da danışmanlık ve turizm acentesi üzerinden yurt dışında yaşayan yabancı uyruklu kişilere sahte kimlik, sürücü belgesi ve ikametgah belgesi düzenleyenlere yönelik operasyonda yakalanan 3 zanlı tutuklandı.