Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Büyük Filistin Yürüyüşü İle İsrail'in Durdurulması İçin Çağrı Yapılıyor

Gazze’de yaşanan insanlık dışı katliam üzerine düzenlenen Büyük Filistin Yürüyüşü ile İsrail'in durdurulması için çağrı yapılıyor. Aileler ve çocukların da katılacağı yürüyüş, Beyazıt'ta başlayacak ve Ayasofya'da sona erecek. İsrail insan hakları örgütleri de katliama karşı çıkarak bildiri yayınladı ve yüzlerce kişi Filistin için sokaklara döküldü.

Yayın Tarihi: 14.10.2023 18:48
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Büyük Filistin Yürüyüşü İle İsrail'in Durdurulması İçin Çağrı Yapılıyor

Büyük Filistin Yürüyüşü’ne aileler ve çocuklar da iştirak edecek.

Gazze’de yaşanan insanlık dışı katliam üzerine harekete geçen sivil toplum kuruluşları, düzenledikleri Büyük Filistin Yürüyüşü ile İsrail’in durdurulması için dünya kamuoyuna çağrıda bulunacak.

Beyazıt’ta ikinci namazı sonrası başlayan ailelerin ve çocukların da katıldığı yürüyüş, Ayasofya’daki akşam namazı ve dua ile sona erecek.

Filistin Halkı İsrail'in Soykırımına Karşı Direniyor

Bir asır önce toprakları, sonra zaman içinde tüm hakları gasp edilen Filistin’de bir insanlık dramı yaşanıyor. İsrail tarafından bebek, çocuk, kadın, erkek demeden masum insanlar üzerinde bir katliam gerçekleştiriliyor.

Sessizce ölmek ya da savaşarak ölmek dışında herhangi bir seçeneği bırakılmayan Filistin halkı ise topraklarını ve Mescid-i Aksa’yı korumak için var gücüyle direniyor.

İsrail İnsan Hakları Örgütleri Katliama Karşı Çıkıyor

İsrail insan hakları örgütleri bildiri yayınladı, yüzlerce kişi Filistin için sokaklara döküldü: Yahudiler katliama karşı İsrail’in abluka altındaki Gazze’ye yönelik saldırıları tüm yıkıcılığıyla devam ederken, ABD’deki Yahudiler Filistin için sokaklara döküldü.

Protestoda yüzlerce insan İsrail’in insanlığa aykırı müdahalelerini kınarken, İsrail merkezli insan hakları örgütleri, yayınladıkları bir bildiride katliama karşı olduklarını kaydetti.