Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Bütçe Açığı Artıyor: Vergi Tahsilatı Hızlandırılıyor

Bütçe açığı artarken Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi tahsilatını hızlandırıyor. Vergi müfettişleri ve vergi daireleri aracılığıyla borç tahsilatı yapılıyor. Maliye alacağının 1 trilyon lirayı bulduğu ifade ediliyor. Borcu bulunan mükellefler tek tek görüşmeye çağrılıyor ve borçlarının en az yarısının peşin ödenmesi isteniyor. Borcunu ödemeyen mükelleflere haciz işlemleri başlatıldı. Bankalardan finansman temin edemeyen mükelleflerin tecil ve taksitlendirme talepleri GİB'e gönderiliyor.

Yayın Tarihi: 28.08.2023 09:15
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Bütçe Açığı Artıyor: Vergi Tahsilatı Hızlandırılıyor

Bütçe Açığı Artıyor

Bütçe, Temmuz ayında 48,6 milyar lira fazla verse de Ocak-Temmuz döneminde birikimli bütçe açığı miktarı 434,7 milyar liraya ulaştı. Bir yandan deprem harcamaları diğer yandan memur ve emeklilere yapılan zamlarla bütçe açığının çok daha fazla yükselmesi riski Hazine ve Maliye Bakanlığı’nı harekete geçirdi.

Vergi Tahsilatı Hızlandırılıyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı vergi alacaklarının peşine düşerek büyük bir borç tahsilat hamlesi başlattı. Vergi müfettişleri ve vergi daireleri aracılığıyla borç tahsilatı yapılıyor. Maliye alacağının 1 trilyon lirayı bulduğu ifade ediliyor. Borcu bulunan mükellefler tek tek görüşmeye çağrılıyor ve borçlarının en az yarısının peşin ödenmesi isteniyor.

Haciz İşlemleri Başladı

Borcunu ödemeyen mükelleflere haciz işlemleri başlatıldı. Araba ve taşınmazlara uygulanan hacizlerin yanı sıra banka hesapları ve BA-BS formları üzerinden iş yapılan firmalara da bildirimde bulunuldu.

Finansman Temin Edilemiyor

Bankalardan finansman temin edemeyen mükelleflerin tecil ve taksitlendirme talepleri GİB'e gönderiliyor. Uzmanlar, vergi dairesinin tecil ve taksitlendirme yetki tutarlarının artırılmasına rağmen yeterli olmadığını belirtiyor.