Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Bu Ülkeleri Dolaşmak Yarım Saat Sürüyor... İşte Dünyanın En Küçük Ülkeleri

Ülke denilince akıllara milyonlarca vatandaşın yaşadığı kalabalık şehirler geliyor. Ancak bu ülkeleri dolaşmak tam yarım saat sürüyor... İşte dünyanın en küçük ülkeleri

Yayın Tarihi: 11.07.2023 11:29
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Bu Ülkeleri Dolaşmak Yarım Saat Sürüyor... İşte Dünyanın En Küçük Ülkeleri

SAN MARINO

İtalya sınırları içerisinde, Titano Dağı nda yer alan ülke sadece 61 kilometre kare büyüklüğünde. Ancak yine de kendi uluslararası spor takımları ve eğitimli bir ordusu var.

TUVALU

Pasifik Okyanusu nda bulunan dokuz küçük ada, Tuvalu ülkesini oluşturuyor. Adalardan en büyüğü olan Funafuti, ülkenin başkenti. 12 bin kişinin yaşadığı ülkede en yüksek yer, deniz seviyesinden birkaç metre yüksekte yer alıyor.

NAURU

Hawaii ile Avustralya nın ortasında yer alan ülkenin resmî bir başkenti yok. Bununla beraber, Nauru o kadar küçük bir ülke ki arabayla etrafını dolaşmak ortalama yarım saat sürüyor. Nauru yu ziyaret eden turistler günlerini balık tutarak ve yüzerek geçirebilir zira burada yapacak başka bir şey yok.

MONAKO

Bu küçük ülkenin sınırları Fransa ile Akdeniz tarafından paylaşılıyor. İtalya ya olan yakınlığı göz önüne alındığında, Monako halkı hem Fransızca hem de İtalyanca konuşuyor. Küçük ama fazlasıyla kalabalık olan ülke; lüks yaşam ve kumarhaneleriyle bolca ziyaretçi çekiyor.

VATİKAN

Tıpkı San Marino gibi Vatikan da tamamen İtalya tarafından karayla çevrili. Düzenli bir başkanı, hükümeti ve hatta yerli nüfusu olmadığı için dünyadaki diğer tüm ülkelerden daha farklı bir düzene sahip. Vatikan, bilindiği üzere Papa tarafından yönetiliyor.

Tuvalu

Tuvalu; Büyük Okyanus'ta, dokuz adet mercan adasından oluşan Polinezya ülkesidir. 26 kilometrekarelik bir alana sahip olan ülke dünyanın en küçük ülkelerinden biri. 11 bin kişinin yaşadığı ülkede küresel ısınma yüzünden deniz seviyesi yükseliyor ve bu durum, başkenti deniz seviyesinden sadece 5 metre yüksekte olan Tuvalu'yu tehdit ediyor.

Nauru

Nauru, resmî adıyla Nauru Cumhuriyeti ve eskiden Pleasant Adası olarak bilinen, Güney Pasifik'te bulunan bir Mikronezya ada ülkesidir. 9.000-10.000 kişilik nüfusa sahip olan Nauru Cumhuriyeti'nin düzenli bir geliri yok. Hatta ülke içinde toplu taşımanın olmadığı da söyleniyor. Burada yaşayan insanların yüzde 70'i obezite problemi ile karşı karşıya kalıyor.

Palau Cumhuriyeti

Palau, resmî adı ile Palau Cumhuriyeti, Okyanusya'nın batısında bir ada ülkesidir. Mikronezya ile paylaştığı Caroline Adaları'nın batı zincirinde bulunan yaklaşık 340 adadan meydana gelir. Yüzölçümü 466 kilometrekaredir. 21 bin kişinin yaşadığı ada etkileyici doğa manzaraları, denizin ve dağların uyumu, yeşilin ve mavinin buluşmasıyla görenleri büyülüyor. Palau Cumhuriyeti, tüm bu güzelliklerinin yanı sıra birbirinden korkunç ve tehlikeli 130'dan fazla köpek balığı türüne ev sahipliği yapıyor.

Sealand Deniz Adası Cumhuriyeti

0,004 kilometrelik yüz ölçümüne sahip olan Deniz Adası Cumhuriyeti, dünyanın en küçük ülkesi olarak kabul ediliyor. Ülkede sadece 27 kişi yaşıyor.

Saint Kitts ve Nevis

2 adadan oluşan bu ülkede yaklaşık 52 bin kişi yaşıyor. Halk, geçimini genel olarak şekercilik yaparak sağlıyor.

Nieu

Niue, Polinezya ada öbeği içerisinde, Büyük Okyanus'un güneyinde yer alan, kendi kendine yöneten, bağımsız bir ülke olan ancak Yeni Zelanda ile ilişkili devlet statüsünde olan Okyanusya ada ülkesi. Niue'nin başkenti Alofi'dir.