Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Bu köye yerleşene 76 Bin Dolar veriliyor! Bavulunu toplayan buraya gidecek: İşte yerleşim için aranan şartlar...

Türkiye'de yoğun bir şekilde köyden büyükşehirlere göç olduğu görülüyor. İsveç hükümeti tarafından başlatılan kampanya ile Albinen köyüne göç teşvik ediliyor. Köye yerleşmek isteyenlere 76 bin dolar ödeme yapılıyor. Ancak bu ödülü alabilmek için bazı şartlar bulunuyor. Köye taşınanların en az 200 bin İsviçre Frank'ı değerinde bir ev alması veya inşa etmesi gerekiyor. Ayrıca, en az 10 yıl boyunca Albinen'de yaşamaya devam etmeleri gerekiyor. Albinen Köyü, sessiz ve huzurlu atmosferi, muhteşem manzaraları, temiz hava kalitesi ve yıl boyunca bol güneş ışığı almasıyla dikkat çekiyor.

Yayın Tarihi: 30.09.2023 20:54
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Bu köye yerleşene 76 Bin Dolar veriliyor! Bavulunu toplayan buraya gidecek: İşte yerleşim için aranan şartlar...

Bu köye yerleşene 76 Bin Dolar veriliyor!

Köylerden, büyükşehirlere yaşanan göç karşısında yeni kararlar alındı. O köye yerleşen vatandaşlara 76 bin dolar ödeme yapılıyor. Pılını pırtını toplayan, o köyde yaşamak için arabasına atlıyor. Fakat, o köyde yaşamak için bazı şartları sağlamanız gerekiyor. Şatları sağlayan güle eğlene gidiyor. İşte tüm detaylar...

İsveç Hükümeti'nin Albinen Köyüne Yerleşim Kampanyası

Türkiye'de yoğun bir şekilde köyden büyükşehirlere göç olduğu görülüyor. Bu durum köy popülasyonunu büyük oranda etkilerken yetkililer tarafından önlemler alınmaya çalışılıyor. Bu durum sadece bizim ülkemize özgü bir durum olmamakla birlikte, bazı ülkeler için de geçerliliğini koruyor. O ülke tarafından başlatılan kampanya ise dünya gündemine oturdu.

Albinen Köyüne Yerleşmek İçin Şartlar

Köyde hızla azalan nüfus karşısında yeni önlemler almaya başladı. Vatandaşların tekrardan köye göç etmesini teşvik eden programı paylaştı. Köye taşınan ailelere 70 bin İsviçre Frank'ı (76 bin 790 dolar) ödeme yapılacağını duyurdu.

Köye taşınan vatandaşlar en az 200 bin İsviçre Frank'ı değerinde bir ev alması ya da inşa ettirmesi, en az 10 yıl boyunca Albinen'de yaşamaya devam etmesi gerekiyor.

Albinen Köyü'nün Özellikleri

Albinen Köyü, İsviçre'nin Valais kantonunda bulunan küçük bir kasaba olarak dikkat çekiyor. Ancak 2018 yılında sadece 238 kişiye ev sahipliği yapması, köyün nüfusunun azaldığını gösteriyor. İş bulma amacıyla kırsal bölgeleri terk edip şehre yerleşenlerin artmasıyla nüfus azalmasının yaşandığı köy bu durumu tersine çevirmek için ilginç bir kampanya başlattı. Bu kapsamda da köye taşınan ailelere 70 bin İsviçre Frankı ödeme yapılacağı bildirildi.