Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Bu kan grubuna sahip kişiler çok şanslı! Hastalıklar onları teğet geçiyor

Kan grupları insan sağlığı ile birebir bağlantılı. Araştırma sonuçlarına göre, 0 kan grubuna mensup kişilerin diğer kan gruplarına kıyasla kanser ve bazı önemli hastalıklara yakalanma riski daha düşük seviyede taşıdığı görülmüştür. Ancak, bu durum diğer kan gruplarının kesinlikle hastalık riski taşıdığı anlamına gelmemektedir.

Yayın Tarihi: 04.08.2023 23:00
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Bu kan grubuna sahip kişiler çok şanslı! Hastalıklar onları teğet geçiyor

Bu kan grubuna sahip kişiler çok şanslı! Hastalıklar onları teğet geçiyor

Kan grupları insan sağlığı ile birebir bağlantılı. Araştırma sonuçlarına göre, 0 kan grubuna mensup kişilerin diğer kan gruplarına kıyasla kanser ve bazı önemli hastalıklara yakalanma riski daha düşük...

A+, A−, B+, B−, AB+, AB−, O+, O− kan gruplarının içinde hangisinin en şanslı olduğu merak ediliyor. Araştırma sonuçlarına göre, 0 kan grubuna mensup kişiler diğer kan gruplarına kıyasla kanser ve bazı önemli hastalıklara yakalanma riskini daha düşük seviyede taşıyorlar. Amerikan Ulusal Sağlık Enstitüsü'nden Dr. Arash Etemadi'nin liderlik ettiği bir araştırma, bazı kan grubuna sahip olanların diğer gruba göre daha fazla sağlık riski taşıdığını ortaya koydu. Ancak, bu durum diğer kan gruplarının kesinlikle hastalık riski taşıdığı anlamına gelmiyor. Beslenme ve spor alışkanlığı gibi faktörler de hastalık riskini etkileyen önemli etmenler arasında yer alıyor. 55 bin kişiyi kapsayan araştırma, Kuzey Batı İran'da yürütüldü. Dikkat çeken araştırma sonucunda ilk bulgular, belirli hastalıklarda 0 kan grubuna sahip olmayanların ölüm oranlarının yüzde 9 daha fazla olduğunu gösterdi.Etemadi, kan grubunun insan sağlığı üzerindeki etkilerinin daha iyi anlaşılması için yapılan bu araştırmanın önemine dikkat çekiyor.Kan grubu ve hastalıklar arasındaki ilişkinin karmaşık olduğunu ve sağlıkla ilgili birçok faktörün bu sürece dahil olduğunu belirterek, konunun daha fazla araştırmayı gerektirdiğini vurguluyor.Araştırma sırasında, kan grubuyla mide kanseri arasındaki bağ da incelendi. Sonuçlar, A,B ve AB grubu kan taşıyanların 0 grubu kana sahip olanlara göre yüzde 55 oranında daha fazla mide kanserine yakalandığını gösterdi.

Araştırmalar daha önce de 0 grubu kana sahip olmayanların kanser ve kalp hastalıklarına yakalanma riskinin daha fazla olduğunu göstermişti.