Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

BSH Türkiye'nin 'Geleceğin Makine Doktorları' Yarışması Tamamlandı

BSH Türkiye, Geleceğin Makine Doktorları yarışması ile gençlerin mesleki gelişimini destekliyor.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 10:40
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 10:40

BSH Türkiye'nin 'Geleceğin Makine Doktorları' Yarışması Tamamlandı

BSH Türkiye'nin 'Geleceğin Makine Doktorları' Yarışması Sona Erdi

BSH Türkiye, Teknik Okullarla Stratejik İş Birliği (TOSİ) projesi çerçevesinde düzenlediği 'Geleceğin Makine Doktorları' bilgi yarışmasını başarıyla tamamladı.

TOSİ Projesi ile Gençleri Destekliyor

2011 yılından bu yana devam eden TOSİ projesi, genç nesilleri teknoloji ve mesleki eğitim imkanlarıyla buluşturmayı hedefliyor. Bu proje aracılığıyla meslek liseleri ve eğitim merkezleri ile işbirliği yaparak öğrencilerin hem teorik hem pratik eğitim almalarını sağlıyor. TOSİ kapsamında Türkiye genelinde 7 şehirde 9 teknik lise ile işbirliği yapıldı ve 381 öğrenci BSH servislerinde staj yapma şansı elde etti.

Yarışmanın Detayları

Proje kapsamında, beyaz eşya alanında eğitim gören öğrenciler için düzenlenen 'Geleceğin Makine Doktorları' yarışması, büyük bir ilgiyle karşılandı. Yarışmanın ilk iki aşaması çevrim içi platformlarda, final aşaması ise İstanbul'daki BSH Kartal Servis Akademisi'nde yüz yüze gerçekleştirildi. Öğrenciler, yedek parça, çalışma prensipleri, montaj ve onarım gibi konularda sorularla yeteneklerini sergileme fırsatı buldu.

Ödüller ve Katılım

Finalde, dereceye giren öğrencilere plaket ve madalyalar takdim edildi. Yarışmanın ardından, katılımcılar İstanbul-Arnavutköy Servis Lojistik Deposunu ziyaret ederek BSH ürünleri hakkında bilgi edindi. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Dijital Deneyim Müzesi'ni gezerek keyifli bir gün geçirdiler.