Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Brezilya G20 Zirvesi'nde Açlıkla Mücadele İçin Yeni Girişim Başlatıyor

Brezilya, G20 dönem başkanlığıyla açlık ve yoksullukla mücadele için yeni bir girişim başlatıyor.

Yayın Tarihi: 25.07.2024 10:17
Güncelleme Tarihi: 25.07.2024 10:17

Brezilya G20 Zirvesi'nde Açlıkla Mücadele İçin Yeni Girişim Başlatıyor

Brezilya Açlık ve Yoksullukla Mücadele İçin Harekete Geçiyor

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inácio Lula da Silva, ülkesi G20 Dönem Başkanlığı sürecinde dünya genelindeki açlık sorununu sona erdirmek için anlamlı bir girişim başlattı. Rio de Janeiro'da gerçekleştirilecek olan G20 Zirvesi öncesinde, Açlık ve Yoksulluğa Karşı Küresel İttifak Görev Gücü adını taşıyan bu projeyi duyurdu.

Girişimin Amacı Nedir?

Lula da Silva'nın yaptığı açıklamada, "Açlık, yalnızca dış faktörlerden kaynaklanmıyor; bu durum esasen siyasi kararların bir sonucudur. Bugün dünya, açlığı sona erdirmek için yeterli gıda üretiyor. Geriye kalan, gıdaya erişim koşullarını oluşturmak," ifadelerine yer verildi.

Bu girişim, G20 ülkelerinin maliye ve kalkınma bakanlarının katıldığı bir toplantıda coşkuyla karşılandı. Özellikle Dünya Bankası Başkanı Ajay Banga, girişime destek sundu.

Finansman ve G20 Zirvesi

Brezilya'nın resmi haber ajansı Agencia Brasil'in aktardığına göre, Maliye Bakanı Fernando Haddad, en zenginlerin servetinden alınacak %2'lik bir vergilendirmenin bu proje için yıllık 250 milyar dolar gelir getireceğini vurguladı.

Bu girişimin özellikle Brezilya'nın G20 dönem başkanlığı nedeniyle öncelikli bir konu olduğu belirtiliyor. Uzmanlar, dünya çapında açlık ve yoksulluğu azaltmaya yönelik politikalar için siyasi destek, mali kaynaklar ve teknik uzmanlık sağlama hedefindeler.

Aynı zamanda, girişimin 18-19 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek G20 Zirvesi'nde resmi olarak başlatılması planlanıyor. Ayrıca, Lula da Silva'nın bu projesiyle Brezilya'nın yumuşak gücünü yeniden güçlendirmeyi amaçladığı ifade ediliyor.