Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Bosch, JCH ile Konut ve Hafif Ticari İklimlendirme Pazarını Genişletiyor

Bosch, JCH'den konut ve hafif ticari iklimlendirme işini satın alarak küresel pazardaki liderliğini pekiştirecek.

Yayın Tarihi: 24.07.2024 10:46
Güncelleme Tarihi: 24.07.2024 10:46

Bosch, JCH ile Konut ve Hafif Ticari İklimlendirme Pazarını Genişletiyor

Bosch, JCH'den İklimlendirme İşini Satın Alıyor

Bosch Grubu, Johnson Controls-Hitachi Klima (JCH) ortak girişimini satın alma planını açıkladı. Şirket, bu adımla enerji ve bina teknolojileri alanında köklü bir dönüşüm hedefliyor.

Stratejik Büyüme Adımı

Stefan Hartung, Bosch Grubu Yönetim Kurulu Başkanı, bu satın almanın şirketin tarihindeki en büyük işlem olduğunu belirtti ve "Bu satın almayla, büyüyen iklimlendirme pazarında küresel lider konumuna yükseleceğiz" ifadelerini kullandı. İşlemin gerçekleştirilmesiyle birlikte, Bosch toplamda 8 milyar dolar değerinde iş hacminin peşinde olacak.

Finansal ve Operasyonel Kazançlar

JCH ile 2022 yılında elde edilen 4 milyar avroluk ciro, şimdi Bosch'un büyüyen bir pazar içinde daha güçlü bir konumda olmasına katkı sağlayacak. 30'dan fazla ülkede yer alan 16 üretim tesisi ve 12 mühendislik merkeziyle, şirket dünya genelindeki ofislerini ve üretim kapasitesini artırmayı hedefliyor.

Büyüme Hedefleri ve Yatırımlar

Christian Fischer, Bosch Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, satın almanın şirketin büyüme hızını artıracağını ve iklimlendirme pazarındaki ciroyi yaklaşık iki katına çıkararak 9 milyar avro seviyelerine ulaşmayı hedeflediğini açıkladı.

Endüstri Uzmanlarından Destek

George Oliver, Johnson Controls Üst Yöneticisi, Bosch'un liderliği altında müşterilere yenilikçi ürün ve hizmet sunmaya devam edeceğinden emin olduklarını belirtirken, Jun Abe, Hitachi Başkan Yardımcısı, Bosch ile kurulan ortaklığın klima pazarındaki güçlerini daha da artıracağını ifade etti.

Bosch'un bu stratejik ortaklıkla obeziteden kaçınarak daha sağlam bir yapı oluşturması ve iklimlendirme sektöründeki varlığını güçlendirmesi bekleniyor.