Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Borsada Yükseliş Devam Ediyor: Halka Arz Hisselerine İlgi Artıyor

Son haftalarda borsada yön yukarı döndü. Halka arz hisselerine olan ilgi devam ediyor. Yatırımcılar dolar bazında borsanın ucuz olduğunu göz önünde bulundurarak kar satışlarını fazla önemsememeli ve panik yapmamalıdır.

Yayın Tarihi: 04.08.2023 11:55
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Borsada Yükseliş Devam Ediyor: Halka Arz Hisselerine İlgi Artıyor

Son Haftalarda Borsada Yön Yukarı Döndü

Endeks önce 7 bin puan seviyesini aştı ardından perşembe günü 7300 puanı aşarak tarihi rekor kırdı. Geçen hafta 3 şirket, bu hafta ise bir şirketin halka arzı gerçekleşti ve hisseler işlem görmeye başladı. Özellikle yatırımcıların son dönemde halka arz hisselerine yoğun ilgisi dikkat çekiyor. Borsada halka arz hisselerinin yer aldığı halka arz endeksi 77 bin puan seviyesini aştı.

Borsada Yeni Hedefler Neler?

Borsada yeni hedefler arasında 11 bin puan seviyeleri öngörülüyor. Yabancı yatırımcıların ilgisi ve dolar bazında borsanın ucuz görünmesi, borsanın yükselişini destekleyen faktörler arasında yer alıyor.

Halka Arz Hisselerine İlgi Sürer mi?

Halka arz hisselerine olan ilginin devam etmesi bekleniyor. Ancak bu ilginin süresi, Türkiye'deki büyüme koşullarına bağlı olarak değişebilir. Büyüme olumlu seyrettiği sürece borsa dolar bazında yükselmeye devam edecektir.

Yatırımcılar Ne Yapmalı?

Yatırımcılar, dolar bazında borsanın ucuz olduğunu göz önünde bulundurarak kar satışlarını fazla önemsememeli ve panik yapmamalıdır. Özellikle bankacılık sektörüne ve enerji-savunma sektörlerine olan ilgiyi takip etmek önemlidir.