Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Boris Johnson ve Zelenskiy Ukrayna'da Buluştu

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile birlikte Kiev'de düzenlenen bir etkinliğe katıldı. Zelenskiy, Johnson'a Ukrayna'ya verdiği destek için teşekkür etti. Zelenskiy, Johnson'un Ukrayna'yı Rus saldırganlığından korumak için yardım ettiğini belirtti.

Yayın Tarihi: 09.09.2023 21:08
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Boris Johnson ve Zelenskiy Ukrayna'da Buluştu

Boris Johnson ve Zelenskiy Ukrayna'da Buluştu

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile birlikte Kiev'de düzenlenen bir etkinliğe katıldı. Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Johnson ile çektirdiği fotoğrafı paylaşarak, Johnson'a Ukrayna'ya verdiği destek için teşekkür etti. Zelenskiy, Johnson'un Ukrayna'yı Rus saldırganlığından korumak için yardım ettiğini belirtti.

Ukrayna Devlet Başkanı Andriy Yermak da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Johnson'un Kiev'de düzenlenen etkinliğe katıldığını belirtti. Yermak, Johnson'un Ukrayna'nın büyük dostu olduğunu ifade etti.

Zelenskiy, forumda yaptığı konuşmada, Çin ve Küresel Güney'in Ukrayna barış formülünün uygulanmasına dahil olmasının Rusya'nın gerçek anlamda siyasi ve ekonomik izolasyonunu sağlayacağını belirtti. Zelenskiy, ayrıca Ukrayna'nın barış formülünün uygulanması için doğru bir strateji seçtiğini vurguladı.