Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Bolu'da Pazarcılar Zincir Marketlere Tepkili

Bolu'da pazarcılar, zincir marketlerin haksız rekabetine tepki göstermek amacıyla marketlerin önünde toplandılar. Bolu Manavcılar ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Altundal, pazarcı esnafının zorlu çalışma koşulları altında yerel ekonomiye katkı sağladığını belirtti ve marketlerin manav reyonlarını içeri almasını talep etti.

Yayın Tarihi: 02.09.2023 15:10
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Bolu'da Pazarcılar Zincir Marketlere Tepkili

Bahçelievler Mahallesi'nde Pazarcılar Zincir Marketlere Karşı Yürüyüş Yaptı

Bolu'nun Bahçelievler, Sümer, İhsaniye ve Karaçayır mahallelerinde haftanın belirli günlerinde kurulan semt pazarlarında satış yapan emekçi esnaf, zincir marketlere olan bu tepkilerini göstermek amacıyla zincir marketlerin önünde toplandılar. Pazarın giriş yolunu domates tezgâhı ile kapatan Bolu Manavcılar ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Altundal, pazarcı esnafıyla birlikte açıklamalarda bulundu. Başkan Altundal, “Zincir marketin 24 tane şubesinde domates 16 lira, pazarın kurulduğu alanda 8 lira. Ayrıca da yolları işgal ediyorlar. Neymiş işgaliye bedeli ödüyorlarmış. Bize Valiliğin oradan yer gösterin bizde bedelini ödeyelim tezgâh açalım o zaman” dedi.

Pazarcı Esnafı Zor Şartlarda Çalışıyor

Bolu Manavcılar ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Altundal, pazarcı esnafının zorlu çalışma koşulları altında yerel ekonomiye katkı sağladığını vurgulayarak şunları söyledi: “iz pazarcı esnafı olarak, işimizde gücümüzde olan esnaflarız. Bizim mesleğimiz zor. Herkesin mesleği zor, ama inanın bizim mesleğimiz diğer meslek dallarına göre çok zor. Bizim gecemiz, gündüzümüz, kışımız yok. Biz zor şartlarda para kazanıyoruz. Benim esnafımın işiyle, aşıyla, gücüyle uğraşacak adamın alnını karışlarım. Bu ne rezillik ya?

Zincir Marketlerin Haksız Rekabeti

Başkan Altundal, zincir marketlerin haksız rekabet yarattığını belirterek, marketlerin manav reyonlarını içeri alması gerektiğini söyledi. Aksi takdirde her hafta pazar açmayacaklarını ifade etti. “Biz müşterilerimizden özür diliyoruz. Yani şu yaptığımız bize yakışmıyor. Biz pazarcı esnafına yakışmıyor. Ama mecbur kaldık. Derler ya bıçak kemiğe dayandığı zaman yapacak hiçbir şey yok” şeklinde konuştu.