Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Bolu'da Futbol Takımları Yeni Sezona Hazırlanıyor

Bolu, yerli ve yabancı futbol ekiplerine ev sahipliği yaparak yeni sezon öncesi hazırlıkları hızlandırıyor.

Yayın Tarihi: 30.07.2024 13:16
Güncelleme Tarihi: 30.07.2024 13:16

Bolu'da Futbol Takımları Yeni Sezona Hazırlanıyor

Bolu, Futbol Takımlarının Yeni Sezon Hazırlıkları İçin Tercih Edilen Lokasyon

Bolu, ormanları ve temiz havasıyla hem yerli hem de yabancı futbol takımları için cazip bir kamp merkezi olmayı sürdürüyor. Bu yıl, Trendyol Süper Lig, Trendyol 1. Lig ve TFF 2. Lig'le birlikte Makedonya ve Kosova'dan toplam 13 ekip Bolu'da sezon hazırlıklarını gerçekleştiriyor.

Kamp İçin Tercih Sebepleri

Futbol kulüpleri, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde seyretmesi nedeniyle yüksek rakımlı ve serin bölgeleri seçerek, Bolu'nun 20 antrenman sahası, orman yoğunluğu ve temiz havasından faydalanıyorlar.

Katılan Takımlar

Bolu, çeşitli liglerden ekipleri kabul ederken, kamp yaptıkları yerler arasında şehir merkezi, Bolu Dağı, Abant Gölü Milli Parkı yolu ve Karacasu Beldesi yer alıyor. Trendyol Süper Lig'den Adana Demirspor, Trendyol 1. Lig'den Adanaspor, Esenler Erokspor, ASTOR Enerji Şanlıurfaspor, Pendikspor, Alagöz Holding Iğdır FK, İstanbulspor, Kocaelispor, Ankara Keçiörengücü ve Çorum FK gibi takımlar buluşuyor.

Yurt Dışından Katılım

TFF 2. Lig ekiplerinden Beyoğlu Yeni Çarşı FK, Kuzey Makedonya'dan FC Shkupi ve Kosova'dan FC Prishtina gibi takımlar da Bolu'daki tesisleri seçiyor.

Otelciler Derneği Başkanı Gözlemleri

Batı Karadeniz Otelciler Derneği Başkanı Halit Ergül, yapılan kamp sezonunda futbol kulüplerinin Bolu'ya olan talebinin arttığını belirtti. Ergül, Akdeniz ve Ege bölgelerinde sıcaklıkların yüksek olmasının, takımları Bolu'ya yönlendirdiğini ifade etti.

Pendikspor Teknik Direktörü’nin Değerlendirmesi

Pendikspor'un teknik direktörü Osman Özköylü, Bolu'nun muhteşem doğası ve iklime sahip olduğunu vurgulayarak, yurt dışında kamp yapan takımlarla kıyaslandığında Bolu'nun tesislerinin oldukça iyi olduğunu belirtti.

Özköylü, Bolu'ya daha fazla yatırım yapılması gerektiğini ifade ederken, burada birçok takımın yurt dışından geleceğini düşündüğünü sözlerine ekledi.

Adanaspor Oyuncusundan Açıklama

Adanaspor'un stoperi Fatih Kurucuk, "Bolu'da kamp yapılabilecek uygun bir ortam mevcut. Ülkemizdeki en iyi kamp yerlerinden biri olduğu için buraya çok tercih ediliyor" dedi.