Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Boğaziçi Yönetim AŞ ve Maltepe Belediyesi Arasında Protokol İmzaladı

Süreyyapaşa Çarşısı'nın yeniden düzenlenmesi için Boğaziçi Yönetim AŞ ve Maltepe Belediyesi protokol imzaladı.

Yayın Tarihi: 22.10.2024 22:42
Güncelleme Tarihi: 22.10.2024 23:27

Boğaziçi Yönetim AŞ ve Maltepe Belediyesi Arasında Protokol İmzaladı

Boğaziçi Yönetim AŞ ve Maltepe Belediyesi Arasında Protokol İmzalandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) iştirak şirketi olan Boğaziçi Yönetim AŞ ile Maltepe Belediyesi, Süreyyapaşa Çarşısı'nın yeniden düzenlenmesine yönelik bir protokol için imza töreni gerçekleştirdi.

İmamoğlu'ndan Önemli Açıklamalar

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, düzenlenen törende yaptığı konuşmada "İstanbul'un muhafızı" kavramını önemsediğini belirterek, bu kavramın kültürel, tarihsel ve inançsal anlamda derin bir boyutu olduğunu vurguladı. İmamoğlu, "Hiç kimseyi birbirinden ayırmadan, her insanımızın hayatında değer verdiği her şeyi, geleneklerini, göreneklerini, yaşam biçimini korumak, kollamak ve hatta gelişmesine katkı sunmak vazgeçilmez prensibimiz ve görevimizdir." ifadelerini kullandı.

Maltepe Belediye Başkanı'nın Vurgusu

Maltepe Belediye Başkanı Esin Köymen'in de bu duygularla Süreyyapaşa Çarşısı'nı kamuya kazandırmak için gösterdiği çabanın önemine dikkat çeken İmamoğlu, "Burayı, tümüyle kamunun işletmesi haline getirme konusundaki gayretini yürekten alkışlıyorum. Ona yürekten teşekkür ediyorum." dedi.

Protokol Detayları ve Gelecek Planları

Törende Maltepe Belediye Başkanı Köymen ve Boğaziçi Yönetim AŞ Genel Müdürü Merve Öztopaloğlu Küçükel protokolü imzaladı. Protokol kapsamında, mülkiyeti Süreyya Paşa Vakfı ile Maltepe Belediyesi'ne ait olan çarşının yönetimi Boğaziçi Yönetim AŞ tarafından üstlenilecek. 10 bin metrekarelik alanda bulunan çarşıya, gençlik ofisi ve kütüphane gibi sosyal ve kültürel donatılar kazandırılacak.

İmamoğlu, Muhtarlar Günü Programında

İmamoğlu, imza töreninin ardından Bahçelievler'de düzenlenen Muhtarlar Günü programına katıldı. Burada yaptığı konuşmada muhtarları İstanbul'a hizmet yolunda önemli bir yoldaş olarak gördüğünü ifade etti. “Bu yoldaşlık, kent hukuku içinde bir yoldaşlıktır. Elbette siyasi değildir. Seçilen her muhtarımız, bizim için çok kıymetlidir.” diyen İmamoğlu, muhtarların demokrasinin güçlenmesindeki önemine vurgu yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, Bahçelievler'de bir otelde düzenlenen...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, Bahçelievler'de bir otelde düzenlenen Muhtarlar Günü programına katılarak konuşma yaptı.