Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Böbrek Taşlarından Kurtulmaya Yardımcı Şurup

Böbrek taşları, vücutta biriken atıkların işlenerek idrar yoluyla atılmasını sağlayan böbreklerde oluşan katı maddelerdir. Bu makalede, böbrek taşlarından kurtulmaya yardımcı olan bir şurubun faydaları ve nasıl hazırlanacağı anlatılmaktadır.

Yayın Tarihi: 16.10.2023 17:58
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Böbrek Taşlarından Kurtulmaya Yardımcı Şurup

Böbreklerimiz ve Böbrek Taşları

Böbreklerimiz, vücudumuzda biriken atıkların büyük bir çoğunluğunu işleyerek idrar yoluyla atılmasını sağlarlar. Bu nedenle, sıvılar sistemimizden düzenli biçimde atılmadığı zaman, mineral tuzlar ve diğer kimyasal maddeler böbrek taşı olarak bilinen katı maddeler oluştururlar.

Onların vücutta bulunması aşırı acıya sebep olur ve sağlığın yitirilmesine sebep olan ciddi komplikasyonlar doğurur. Böbrek taşlarının boyutu duruma göre değişse de, bir çok durumda idrar yollarımızı tıkarlar ve bu da mesanemizin tamamen boşaltılmasını önler. Böbrek taşları idrar yolu enfeksiyonlarının gelişimine ve hatta kanamalara bile neden olabilir.

Böbrek Taşlarından Kurtulmaya Yardımcı Şurup

Bugünkü makalemizde, sizlere bu içeceğin neden bu kadar sağlıklı olduğunu ve hazırlanışını anlatacağız: Böbrek taşlarından kurtulmaya yardımcı şurup

İçecek Hazırlama

Bu şurubu hazırlamak çok kolaydır. Ayrıca olumlu sonuçlar sağlar. Bu tarifte, limon ve maydanozu böbrek taşlarına karşı komple ve etkili bir çare elde etmek için zeytinyağı, akçaağaç şurubu ve bal ile karıştırıyoruz.

Malzemeler

  • Bir limonun suyu
  • Bir avuç taze maydanoz
  • Bir bardak saf zeytinyağı
  • Bir bardak akçaağaç şurubu
  • Bir bardak bal

Yöntem

  1. Limonun suyunu sıkın ve bir mikserde maydonozla iyice karıştırın.
  2. Limon ve maydanozu beraber karıştırınca macun kıvamında bir karışım elde edeceksiniz.
  3. Şimdi geri kalan malzemeleri ekleyin ve homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın.
  4. Şurup hazır olduğunda cam kavanoza koyun. Kapağını iyice kapatıp, serin ve karanlık bir yerde saklayın.

Tüketim

Her gün aç karnına, sabahları bu karışımdan bir tatlı kaşığı alın. İsterseniz, içmeyi kolaylaştırmak için şurubu bir bardak ılık suda sulandırabilirsiniz. Bu şurubun etkilerine destek olmak için günde iki litre su için. Küçük böbrek taşları ve az böbrek taşı olan hastalar bu şurubu düzenli olarak içtikleri zaman etkilerini görecektir. Bunlara ek olarak, daha büyük böbrek taşı problemleri yaşayanlar, ilaç tedavilerine destek olması amaçlı bu şurubu kullanabilir.