Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

BMW'nin Oxford'da Mini Üretim Tesisi için Yapacağı Yatırım

Alman otomobil üreticisi BMW, sahibi olduğu Mini markasını 2030 yılına kadar tamamen elektrikli hale getirmek için İngiltere'deki tesislerine 750 milyon dolar yatırım yapacağını duyurdu. BMW'nin Oxford'da Mini üretim tesisi için yapacağı 600 milyon sterlinlik yatırım kararıyla, yeni nesil elektrikli otomobil üretimi için hazırlıklar başlayacak.

Yayın Tarihi: 11.09.2023 19:41
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

BMW'nin Oxford'da Mini Üretim Tesisi için Yapacağı Yatırım

BMW'nin Oxford'da Mini Üretim Tesisi için Yapacağı Yatırım

BMW'den yapılan açıklamada, şirketin Oxford şehrindeki Mini üretim tesisinin modernize edilerek yeni nesil elektrikli otomobil üretimine uygun hale getirilmesi için 600 milyon sterlinlik yatırım kararı aldığı belirtildi. Açıklamada, otomotiv şirketinin iki adet yeni elektrikli Mini modelinin üretiminin 2026 yılında başlamasının planlandığı kaydedildi.

İngiliz resmi yayın kurumu BBC, yatırımın İngiliz hükümeti tarafından yaklaşık 75 milyon sterlin ile desteklenmesinin beklendiğini bildirdi. BMW'nin kararına ilişkin değerlendirmede bulunan İngiliz Motorlu Araç Üreticileri Topluluğu'ndan (SMMT) Mike Hawes, kararın ülkenin otomotiv endüstrisinde geleceğine duyulan güveni yansıttığını belirtti. Birleşik Krallık Başbakanı Rishi Sunak ise X sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, 'Bu karar, ülkede yüksek kaliteli istihdam yaratarak ekonomimizi geliştirmeyi destekleyecek bir güvenoyudur.' ifadesini kullandı.

Alman Otomobil Üreticisi BMW, Mini Markasını Tamamen Elektrikli Hale Getiriyor

Alman otomobil üreticisi BMW, sahibi olduğu Mini markasını 2030 yılına kadar tamamen elektrikli hale getirmek için İngiltere'deki tesislerine 750 milyon dolar yatırım yapacağını duyurdu. Brexit ile ilgili belirsizlik yıllarının ardından ülkenin otomobil endüstrisine yeni bir destek sağlayacağını duyuran Alman otomotiv devi, 2026'dan itibaren Oxford'daki Mini fabrikasında Mini Cooper 3 kapılı ve kompakt crossover Mini Aceman üreteceğini belirtti. İkisi de sadece elektrikli olacak modellerde Avrupa'da üretilen bataryaları kullanmak istediklerini söyleyen BMW üretim şefi Milan Nedeljkovic, aynı iki modelin Çin'de de üretileceğini ve bu araçların ihracatına 2024'te başlanılacağını da sözlerine ekledi. Küçük, hızlı ve uygun fiyatlı orijinal Mini 1959 yılında satışa sunulmuştu. 2001'de Alman devinin satın alımının ardından da popülerliğini korudu, ancak Brexit nedeniyle şirketin üretimi Almanya, Çin veya başka bir yere taşıyacağı endişeleri İngiltere'deki fabrikanın geleceğini yıllardır belirsiz kılıyordu.