Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

BM Yetkilisinden Sarsıcı İddia: İsrail Ordusu BM Konvoyunu Hedef Aldı

İsrail ordusunun Gazze'deki BM konvoyuna açtığı ateşte can kaybı yaşanmadı, ancak araçta ciddi hasar meydana geldi.

Yayın Tarihi: 22.07.2024 10:34
Güncelleme Tarihi: 22.07.2024 10:34

BM Yetkilisinden Sarsıcı İddia: İsrail Ordusu BM Konvoyunu Hedef Aldı

İsrail Askerleri BM Konvoyuna Ateş Açtı

Birleşmiş Milletler'e (BM) bağlı yardım kuruluşunun üst düzey yetkilisi, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde BM konvoyuna ateş açtığını duyurdu. Açıklamada, saldırıya uğrayan konvoya ait bir aracın hasar gördüğü, ancak can kaybı yaşanmadığı belirtildi.

Philippe Lazzarini'nin Açıklamaları

BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, İsrail güçlerinin bir gün önce Gazze'de bir konvoya açtığı ateşin detaylarını aktardı.

Lazzarini, "Gazze kentine gittiği sırada konvoyumuz ağır ateş altında kaldı. 5 kurşun isabet eden zırhlı aracımız ağır hasar aldı" ifadelerini kullandı. Saldırıya uğrayan konvoyun araçlarının BM sembolleri taşıdığını, ekiplerin ise BM yelekleri giydiğini vurguladı.

İzinsiz Bir Saldırı mı?

Lazzarini, konvoyun hareketinin öncesinde İsrailli yetkililerle koordine edildiğini ve onaylandığını ifade ederek, "Saldırıda can kaybı yaşanmadığını, BM ekibinin daha sonra yoluna devam ederek Gazze'ye ulaştığını" kaydetti. Aynı zamanda, "İnsani yardım çalışanları hedef olamaz. Sorumlular hesap vermeli" dedi.

İsrail'in Yardım Kuruluşlarına Saldırıları Devam Ediyor

İsrail ordusunun Gazze'de devam eden saldırıları, sık sık yardım kuruluşlarını da hedef alıyor. 1 Nisan'da Gazze'deki Deyr el-Belah bölgesine düzenlenen saldırıda Dünya Merkez Mutfağı (WCK) ile bağlantılı 7 çalışan hayatını kaybetmişti. Olayda, ekibin saldırı sırasında çatışmasızlık bölgesinde kuruluş logosu taşıyan iki zırhlı araçta bulunduğu bildirilmişti.