Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

BM'den Mecdel Şems Saldırısı Üzerine Acil Uyarı

BM, Mecdel Şems'te gerçekleşen roket saldırısının ardından bölgedeki çatışma riskine dikkat çekti.

Yayın Tarihi: 28.07.2024 11:44
Güncelleme Tarihi: 28.07.2024 11:44

BM'den Mecdel Şems Saldırısı Üzerine Acil Uyarı

BM'den Kritik Uyarı

Birleşmiş Milletler (BM), Golan Tepeleri'ndeki Mecdel Şems beldesine yönelik roket saldırısı sonrasında bölgede daha büyük bir çatışmanın patlak verebileceği uyarısında bulundu.

12 Kişi Hayatını Kaybetti

BM Lübnan Geçici Barış Gücü (UNIFIL) ile BM Lübnan Özel Koordinatörü, 12 kişinin ölümüne ve 35 kişinin yaralanmasına neden olan bu olayla ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. Saldırının ardından kurbanlar arasında çocukların da bulunduğu ve sivil hayatın korunmasının şart olduğu ifade edildi.

Sorumlu Taraflar ve İlişkiler

UNIFIL Misyonu Başkanı General Aroldo Lazaro ve BM Lübnan Özel Koordinatörü Jeanine Hennis-Plasschaert, taraflara itidal çağrısında bulundu. Açıklamada, uluslararası topluma düşen sorumluluklar ve bölgede barışın sağlanması için diyalogun öneminin altı çizildi.

Saldırının Ardındaki İddialar

İsrail ordusu, saldırının Lübnan’ın güneyinden yapıldığını iddia ederken, Lübnan Hizbullahı bu iddiaları reddetti. Hizbullah, olayla bağlantılarının olmadığını vurguladı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise, bu saldırının cezasız kalmayacağını belirtti.

Demir Kubbe İddiası

Bazı bölge sakinleri, saldırının ardından çalınan sirenlerden hemen sonra roketin İsrail ordusuna ait Demir Kubbe hava savunma sistemi tarafından atıldığına dair iddialarda bulundular. Bu iddialar, bölge halkının kaygılarını artırmış durumda.