Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

BM Barış Gücü Askerleri Lefkoşa'da Türk Askerlerine Saldırdı

Birleşmiş Milletler Barış Gücü askeleri Lefkoşa'da Türk askerlerine saldırdı. Saldırıda bazı askerlerimiz BM askerlerinin yumruklarına hedef oldu. BM askerleri, tartışmalı bir arazide Türk askerlerini engellemeye kalkıştı ve saldırgan bir tutum sergiledi. Siyasi gözlemciler, BM'nin tarafsızlığını yitirdiğini belirtiyorlar.

Yayın Tarihi: 12.09.2023 06:02
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

BM Barış Gücü Askerleri Lefkoşa'da Türk Askerlerine Saldırdı

Birleşmiş Milletler Barış Gücü askeleri Lefkoşa'da Türk askerlerine saldırdı

Birleşmiş Milletler Barış Gücü askeleri Lefkoşa'da Ledra Palace bölgesinde Burhan Tuna sokakta temizlik çalışması yapan askerlerimize saldırdı, yumruk attı. Saldırıda bazı askerlerimiz BM askerlerinin yumruklarına hedef oldu.

KIBRIS muhabirinin güvenilir kaynaklardan aldığı bilgiye göre, BM Burhan Tuna sokak yakınındaki arazinin daha önceleri ara bölgede olup olmadığı tartışmasını yapıyordu ancak geçmiş yıllarda yapılan görüşmeler sonucu bu arazının Türk bölgesinde olduğu kabul edilmişti. BM askerleri buna rağmen bugün bölgeye giden Türk askerlerini engellemeye kalkıştı ve saldırgan tutum sergiledi.

Siyasi gözlemciler BM'nin Pile'den sonra Lefkoşa'da da saldırgan, Türk tarafını engelleyici bir tavır içine girmesinin büyük bir hata olduğunu, Kıbrıs'taki Barış Gücü'nün tarafsızlığını tamamen yitirdiğini belirtiyorlar.