Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

BKM ve UnionPay'den TROY'un Yurt Dışı Kullanımını Genişleten Anlaşma

BKM ve UnionPay, TROY kartların yurt dışındaki kullanımını artırmak için stratejik bir işbirliği gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 17.10.2024 11:42
Güncelleme Tarihi: 17.10.2024 11:42

BKM ve UnionPay'den TROY'un Yurt Dışı Kullanımını Genişleten Anlaşma

BKM ve UnionPay ile TROY'un Yurt Dışı Kullanım Alanı Genişliyor

Bankalararası Kart Merkezi (BKM), UnionPay International ile önemli bir işbirliği anlaşması imzaladı. Bu anlaşma ile birlikte, Türkiye'nin yerli ödeme yöntemi TROY kartının yurt dışındaki kullanım alanı genişleyerek, kullanıcıların farklı ödeme alternatiflerine erişim imkanı artacak.

Anlaşmanın Detayları

BKM'den yapılan açıklamada, anlaşmanın Türkiye'deki bankalar ve finans kuruluşları için gerekli altyapı güncellemelerinin yapılmasını öngördüğü belirtildi. Bu güncellemelerin ardından, TROY ve UnionPay özellikli kartların müşterilere sunulması bekleniyor.

TROY Kartın Uluslararası Geçerliliği Artıyor

Türkiye içinde hızlı bir büyüme gösteren TROY kart, bu işbirliği ile birlikte uluslararası düzeyde de %200'e yakın ülkede geçerli olabilme hakkını kazanacak. Ozan Deniz, BKM Genel Müdürü, anlaşmayla kullanıcıların yurt dışındaki alışveriş deneyimlerinin daha kapsamlı hale geleceğini ifade etti. Deniz, "Böylece, TROY yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da güçlenmeye devam ederken, kart kullanıcılarının sınır ötesi alışveriş deneyimlerini geliştirmesi için bankalara olanaklar sunulmuş olacak," dedi.

UnionPay Yöneticisinden Açıklama

James Yang, UnionPay International Orta Doğu Genel Müdürü, yapılan anlaşmanın sektör paydaşlarıyla ilişkilerinin güçleneceğine inandığını belirtti. Turkish banking sector’s capabilities underlying the joint effort to enhance TROY and UnionPay card offerings.

Beklentiler ve Avantajlar

Bu stratejik adım, hem BKM hem de UnionPay için yeni ticaret imkanları yaratmanın ve ülkeler arası sinerji sağlamanın önünü açacaktır. Anlaşmanın gerçekleştirilmesiyle, her iki tarafın da kart şemalarının uluslararası alandaki tanınırlığını artırarak ticaret hacimlerine katkıda bulunması hedefleniyor.

Bankalararası Kart Merkezi (BKM), China UnionPay sahipliğindeki UnionPay International ile...

Bankalararası Kart Merkezi (BKM), China UnionPay sahipliğindeki UnionPay International ile stratejik işbirliğine imza attı. BKM Genel Müdürü Ozan Deniz (solda) ve UnionPay International Orta Doğu Genel Müdürü James Yang (sağda) işbirliği anlaşmasını imzaladı.